A reinkarnáció mennyire engedi meg azt, hogy a Földön minden egyes élet ugyanannak a léleknek legyen egy iterációja?
Arra gondolok, hogy tegyük fel, van két időgörbe, az egyik a földi, a másik pedig a mennyei, a léleké. A mennyei időgörbe nem halad párhuzamosan a földivel, hanem azzal metsződik különböző pontokban, és ahol él a Földön a lélek, ott a földi mentén halad. A mennyei lélek bármikor leszülethet a földre, a földi időgörbét összevissza metszheti, így előfordulhat, hogy azon egy időpontban többször is egymás mentén haladnak az időgörbék, azaz a lélek több életet alakít egyszerre.
Ezenfelül lehetséges az, hogy az összes életet ugyanazon lélek alakítja?
Azért fogalmaztam időgörbeként, mert pontosabban leírja matematikailag, hogy mire gondolok.
Teljesen fölösleges volt, érthető a görbe nélkül is.
Szerintem egy lélek van.
Ha csak az embereket nézzük (nem tudom az állatok lelke is reinkarnálódik-e) akkor a folyamatosan növekedő populáció esetében honnan vannak a "plusz" lelkek?
Ezt a kérdést feltettem egy, a reinkarnációban kőkeményen hívő embernek, de csak makogott...
3# megpróbálom a tanultak és tapasztaltak alapján megválaszolni.
A naprendszerünk csak egy a Tejút galaxis -a mi otthonunk- 250 milliárd hasonló naprendszeréből. A lelkek számára fejlettségük függvényében szabad mozgás lehetséges a világok között.
A Földön érvényes szabályok eltérhetnek más világok szabályaitól, és aki ide le akar születni, elfogadja ezeket a "közmegegyezésen" alapuló szabályokat.
Jelenleg emberi testben lévő lelkek több mint fele más világokból származik, részben a "földi lelkek" fejlettségi szintjéről, kisebb részben egy-két-három szinttel magasabb szintekről.
"Szabad" lelkek milliárd és milliárd számra vannak, szóval kb bármennyi ember születhetne a bolygón, lélek nélküli emberi leszületés szerintem nem lehetséges.
Az állatoknak és a növényeknek is van lelkük, azonban az még alacsonyabb szintű mint az "emberi" lélek, viszont fejlődik, és elérheti-eléri azt a szintet, amikor már emberként is kap lehetőséget a leszületésre.
Egyik vallásban sem esik szó más galaxisokról és a bennük található milliárd és milliárd, az élet számára alkalmas bolygóról.
Olyan, mint lélek nem létezik.
Illetve egyben van a test-tel.
Mind a hardver és a szoftver.
Ha a hardver tönkremegy, vele együtt tönkre megy a szoftver is.
Azt, hogy szabad lelkek milliárd és milliárd számra vannak, honnan tudod?
Neked megsúgta valaki?
Vagy valamilyen tudatmódosító szert használsz? :D
Érdekelne honnan vagy ilyen jól informált...
A vallások egy nagyon "célirányos" fejlődési utat kínálnak a lélek számára.
Sok sok "hiteles" vallás, hiteles út létezik, akik akár ellent is mondhatnak egymásnak, ( de ez csak látszólagos) a mi "szintünkön" nem a mindenség teljes megértése a cél -és ez nem is lehetséges számunkra-, hanem megérteni mit jelent "embernek" lenni.
A legtöbb vallásnak nem is célja hogy mindent megmagyarázzon, ez sokszor kontraproduktív lenne. Felvázolnak egy utat, kiemelik azokat az erkölcsi és morális értékrendeket, amiket fontosnak tartanak, adnak technikát a lélek fejlesztésére, és kapaszkodókat, valamint a test elhagyása után a korábbi mesterek megígérik hogy ott lesznek, és segítenek, hogy az esetleg még hiányzó pár lépés áthidalható legyen.
Az hogy honnan jönnek a lelkek, hogy újra és újra készülhetnek, stb. az sok vallás esetében "lógásra" adna lehetőséget, mert akkor még kevésbé igyekeznének az emberek "jó és nemes" döntéseket hozni, minek?! Majd a következő életben jó ember leszek, most kicsit még élvezkedek.
Nagyon rég óta itt vagyok már.....a tudásom az internetről származik, honnan máshonnan?!? 😊
"ezért van a SZELLEM. Ami a hardver-szoftvert (is) teremti. Szívesen."
Honnan ez a biztos kijelentés?
A dolgok nem úgy működnek, hogy amiben te hiszel azt el kell könyvelni tényként...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!