Keresztények elmehetnek MondoCon rendezvényre?
"Ez mind a kereszténység, mind az animék szempontjából nagyon téves megjegyzés. A keresztények pl. nem tartják a szombatot, nem köveznek stb"
Láthatóan a kereszténységről szerzett ismereteid csak a filmekben előadott alap dolgokig érnek.
De, el kell olvasni a Bibliát, benne van:
"Hat napon át munkálkodjatok; a hetedik nap pedig szent legyen előttetek, az Úr nyugodalmának szombatja. Valaki azon munkálkodik, megölettessék."
"Mikor pedig Izráel fiai a pusztában valának, találának egy férfiat, ki fád szedeget vala szombatnapon [...] És monda az Úr Mózesnek: Halállal lakoljon az a férfi, kövezze őt agyon az egész gyülekezet a táboron kivül"
Azért mert közöd nincs a Bibliához, még igaz marad, amit írok.
Bizony az igazi kereszténység egyáltalán nem elfogadó.
"Az anime meg egyszerűen csak egy médium. Pont olyan, mint a filmek"
Ezzel nem mondtál semmit.
"Érdekes módon, amiket én nézek, azok nem nagyon vannak tele lmbtq-s dolgokkal"
Tanulj meg olvasni. Nem arról beszéltem, hogy tele van-e, hanem hogy van-e benne.
És van.
"Japán tele van jó és értékes történetekkel, amiket itt nyugaton nem is ismernek."
Nem arról érvelek, hogy az anime rossz, hanem arról hogy milyen a kereszténység, mivel emberek azt hiszik, hogy az a vallás szép és jó, míg mindegyik más milyen gonosz.
Ha a kereszténységet úgy követnék az emberek, ahogy le van írva, akkor nem maradna a földön élő keresztény.
#13 a kereszténységről alkotott elképzelésed nincs fedésben a valósággal. A valóságban a keresztények nem köveznek meg senkit, ami azt illeti, soha nem is köveztek senkit, nincs a történelemnek olyan szakasza, amikor a keresztények magukra kötelezőnek tartották volna a mózesi törvények betartását. Az Ószövetség nem azért része a keresztény hagyománynak, mert ami benne van, azt a keresztényeknek mind be kellene tartaniuk, ezt bárki láthatja, aki értő olvasással olvassa az Újszövetséget.
Szóval igen, nincs a keresztény dogmatikákban olyan, ami tiltaná az anime conokon való részvételt, bár vannak olyan felekezetek, amik nem tartják jónak (pl. Jehova Tanúi).
"a kereszténységről alkotott elképzelésed nincs fedésben a valósággal."
A valóságban a keresztények szerint a Biblia a szent írás. Ez tény.
Innantől kezdve de, a kereszténység, mint vallás nem összeegyeztethető nagyon sok mindennel, pl. a szombati munkanappal.
A keresztények, mint bolondok, sok mindennel összeegyeztethető. Az adott "vallást" követő emberekről sok mindent elmond az, hoyg amikor évszázadokon keresztül kiderült, hogy amit mondanak HAZUGSÁG (akár józan ész, akár tudomány cáfolta őket), amiből nem az volt a következtetés, hogy a többi része sem igaz, hanem az, hogy az az adot X oldal nem igaz, azok nem gondolkodásra alkalmas emberek.
Ezt egyébként több kutatás alátámasztja. A magukat ateistaként leíró személyek átlag IQ-ja 119. Egyetlen egy vallásos csoport átlag IQ-ja nincs ilyen magasan.
"Az Ószövetség nem azért része a keresztény hagyománynak, mert ami benne van, azt a keresztényeknek mind be kellene tartaniuk"
Akkor nem keresztény vallásról beszélünk.
Eldönthetnéd, hogy mit akarsz hazudni. Ha a kereszténységről beszélünk, akkor a szent írás egy útmutató, amit követni kell vagy a pokolra jutsz. Ez a lényege a szent írásnak.
Ha elkezdesz válogatni, hogy mi tetszik és mi nem, akkor nem kereszténységről beszélünk. Akkor az kb. olyan, mint aki erkölcsi normákat követ vallás nélkül.
"ezt bárki láthatja, aki értő olvasással olvassa az Újszövetséget."
Aki értő olvasással bír, annak az első kérdése az lesz, ha elolvassa, hogy ki az az elmebeteg, aki szent írásnak tekint azt, ami önmagának mond ellent.
Aki már nem ért annyira értő olvasással, az következtethet arra, amire te.
És aki teljesen zakkant, az keresztény és embereket kövez meg, ha szombaton dolgoznak.
"Szóval igen, nincs a keresztény dogmatikákban olyan, ami tiltaná az anime conokon való részvételt"
De, a kereszténységben vannak.
A kereszténynek hazudott korcs "vallásokban" nincs, de az nem is kereszténység.
Persze, önkényesen definiálhatod a kereszténységet így, csak akkor ez a kategória üres lesz, mert semelyik mai vagy múltbeli felekezet nem fogneki megfelelni. Akkor meg mire jó ez? Akkor is valahogy hívnod kell azokat az embermilliárdokat, akik magukat kereszténynek hívták és hívják, és most önkényesen szembemehetsz a még annál is szélesebb körben elfogadott önelnevezéssel, de az egyetlen dolog, amit ezzel elérsz, az az, hogy senki nem fogja érteni, hogy miről beszélsz, mert annyit tettél csak, hogy permutáltad a szavak jelentését.
Azt meg nem tudom mire vélni, hogy te akarod megmondani a keresztényeknek, hogy mitől lennének keresztények, amikor nyilvánvalóan nincs hozzáférésed ahhoz, hogy mit is jelent a kereszténység (nem, nem a Bibliát). Én mondjuk nem vagyok buddhista, mégsem próbálom elmagyarázni a buddhistáknak, hogy mi is igazából a buddhizmus.
Azért ne te döntsd már el mi az a kereszténység 😀 ez egy egész tág fogalom, értem, hogy neked elég pontos elképzeléseid vannak róla de fogadd már el, ha más teljesen máshogy gondolkodik róla. A Szentírásról is más tanítások vannak rengeteg féle ágazataiban a kereszténységnek.
De igazi jó szektavezér lehetnél.
Nézd vissza mi történt. Rámondtál egy halálos átkot valamire,
egy oldalról közelítesz olyan tényeket amik jóval bonyolultabbak ennél, leszögezted aki mást mond róla az hazudik,
kifejtetted, hogy akik azt követik azok igazából butábbak, de viszont te tudod a nagy igazságot. 😀 Gratulálok olyanná vállsz akiket ennyire gyűlölsz
"Láthatóan a kereszténységről szerzett ismereteid csak a filmekben előadott alap dolgokig érnek."
Miért is? Mert nem osztom a véleményed?
Valószínűleg többet tudok a kereszténységről, mint te. A válaszaidból is látom. Ez nem sértés akar lenni, csak látom, hogy így van. Ráadásul nem beképzeltség azt állítanom, hogy egy átlag kereszténynél sokkal jobban ismerem és nem csak ezt a vallást, de a többi főbb világvallást is. Szóval fogalmazzunk úgy, hogy eléggé mellé lőttél.
"De, el kell olvasni a Bibliát, benne van:"
Olvastam az egész Bibliát és meglehetősen jól tudom, hogy mi van benne. Napi szinten forgatom és ezen kívül rengeteg könyvet olvastam mellé és előadást hallgattam végig róla.
Adventista vagy? Ha nem, akkor miért az Ószövetségből idézgetsz részeket?
Ha érdekel a szombat kérdése, írd ki a Vallás kategóriába.
"Azért mert közöd nincs a Bibliához, még igaz marad, amit írok.
Bizony az igazi kereszténység egyáltalán nem elfogadó."
Fogadjunk, te viszont nem olvastad a Bibliát. Az idézeteid mellett nincs forrás, tehát még ezt sem te kerested ki, hanem másoltad valami oldalról, ami a Bibliából szedett idézetekkel akarta bizonygatni, hogy milyen csúnya a kereszténység és a Biblia. Mondjuk nekem nem kell, én fejből tudom nagyjából honnan származnak az idézeteid. A könyvet és kb. a fejezetet is megtudom határozni.
"Tanulj meg olvasni. Nem arról beszéltem, hogy tele van-e, hanem hogy van-e benne. És van."
Akkor gondolom a keresztények filmeket se nézzenek, mert abban is vannak lmbtq-s dolgok vagy valami utalás. Sőt az utcára se menjenek ki, mert kitudja mibe botlanak... Egyébként láttad az összes animét? Nekem kapásból eszembe jutott pár anime, amiben semmi ilyesmi nincs. pl. Orange, ReLife, Kimi no na wa, Koe no katachi, szerintem az összes Miyazaki mű, Violet Evergarden, Kuroko no Basket, Sword Art Online, most ami megy: Spy X Family, Hősakadémia (Boku no Academia), ha már Death Note, akkor abból sem rémlik ilyesmi.
De még ha lenne is benne mondjuk egy lmbtq karakter, akkor is mi van? Összedőlt a világ? Nem léteznek vagy mi? Ha nem konkrétan valami ilyen típusú románcot néz valaki, akkor egy átlag történetben jellemzően ezredik mellékkarakterek, esetleg gonoszok és különösebben nincs is róluk szó ilyen szempontból. Mostanában az amerikai filmek jobban erőltetik ezt a dolgot, mint általában az animék.
"Ha a kereszténységet úgy követnék az emberek, ahogy le van írva, akkor nem maradna a földön élő keresztény."
Ez nem igaz. De úgy tűnik te vállaltad most magadra azt a szerepet, aki megmondja, hogy a keresztények mit hisznek és mit nem, miközben fogalma sincs, hogy miről beszél. Nem szereted a vallásokat, értjük. De ettől még nem lesz igazad.
"Ezt egyébként több kutatás alátámasztja. A magukat ateistaként leíró személyek átlag IQ-ja 119. Egyetlen egy vallásos csoport átlag IQ-ja nincs ilyen magasan."
Hűha, micsoda bizonyíték! Ezek szerint az én IQ-m magasabb az átlag ateistákénál. A tiéd meghaladja az átlagot? Ha nem, akkor közlöm, hogy magasabb a tiédnél is. Ilyenkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!