Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények elmehetnek...

Keresztények elmehetnek MondoCon rendezvényre?

Figyelt kérdés

2022. máj. 30. 21:05
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
81%
Hát ha messiásotok keresztre feszített testével sem tudnak elijeszteni titeket a templomokból, akkor a mondoconról sem fognak, szóval hajrá
2022. máj. 30. 21:29
 2/27 anonim ***** válasza:
91%

Igen.

Pál a következőket mondta:

"Mindent szabad, de nem minden használ..."

Tehát elmehetnek, legfeljebb nincs értelme, vagy nem használ.

2022. máj. 30. 21:33
 3/27 anonim ***** válasza:
94%
Miért nem lehetne keresztényként elmenni rá? Szerintem az anime és a kereszténység is remekül megfér egymás mellett;)
2022. máj. 30. 21:58
 4/27 anonim ***** válasza:
94%
Miért ne mehetnél? Egy keresztény ember is szerethet animéket nézni, képregényeket olvasni, meg videójátékozni. Sőt, még a japán kultúrát is szeretheti.
2022. máj. 30. 22:18
 5/27 anonim ***** válasza:
75%

Jah, a vallás, ahol már akkor megköveznek, amikor nem jó helyre ültetsz valamit vagy szombaton dolgozol, az nagyon összefér az animékkal, ahol a lmbtq tök természetes.

2022. máj. 30. 22:28
 6/27 anonim ***** válasza:
85%

Bírom ezeket a kérdéseket.

Amíg a mondocon rendezvények ki nem tiltják őket és ki nem lesz írva, hogy keresztényeknek belépni tilos addig a keresztények is mehetnek.

2022. máj. 30. 23:11
 7/27 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nem az a kérdés, hogy a mondocon rendezők beengedik-e, hanem hogy a vallás hogyan viszonyul ehhez, pontosabban szerintem ehhhez a kultúrához.

2022. máj. 30. 23:48
 8/27 anonim ***** válasza:
18%

Dehogy fér meg...

Mondd valamit például aSailor Moon? Haruka és Michiru egy leszbikus szerelmes pár. Van benne két meleg pasi is. (a magyar szinkronban kínosan ügyeltek ezeknek az elfedésére...)

Darwin's Game? A főhős Kaname a végén nem éppen keresztényi módon viselkedik...

Az anime keleti termék, nem a keresztény kultúrában keletkezett, nem sok köze van ahhoz, ami itt Európában elfogadott. Az animékben pl. szentélyeket látsz, nem templomokat.

Itt-ott persze lehet keresztény tartalmat felfedezni, pl. a lábmosásos jelenet a Death Note-ban L és Light között. De az az anime sem éppen a keresztény értékekről szól, hanem komolyabb témát feszeget.

2022. máj. 30. 23:52
 9/27 anonim ***** válasza:
41%

"#3 Dehogy fér meg..."

Nem mondod...

Kérdező, nyugodtan elmehetnek.

2022. máj. 31. 00:55
 10/27 anonim ***** válasza:
75%

"Jah, a vallás, ahol már akkor megköveznek, amikor nem jó helyre ültetsz valamit vagy szombaton dolgozol, az nagyon összefér az animékkal, ahol a lmbtq tök természetes."

Ez mind a kereszténység, mind az animék szempontjából nagyon téves megjegyzés. A keresztények pl. nem tartják a szombatot, nem köveznek stb...

Az anime meg egyszerűen csak egy médium. Pont olyan, mint a filmek. Rengeteg műfaj van. Érdekes módon, amiket én nézek, azok nem nagyon vannak tele lmbtq-s dolgokkal. Az embereken igényesség múlik, hogy mit néznek meg és mit nem. Továbbá a nézőn múlik, hogy képes-e helyén kezelni a dolgokat vagy sem.

Japán tele van jó és értékes történetekkel, amiket itt nyugaton nem is ismernek. (Regények, animék, képregények formájában.) Én magam kihagyásokkal nézek csak animéket, ha megéri rá időt fordítani.

"Itt-ott persze lehet keresztény tartalmat felfedezni, pl. a lábmosásos jelenet a Death Note-ban L és Light között"

A Death Note csak mutatóba használ ilyen elemeket. Semmi értelmük. Kétlem, hogy az író jártas volt a keresztény vallásban.

Egyébként nem attól lesz keresztény a tartalom, hogy fanservice-nek használják, hanem ha a mondanivaló egyezik a keresztény értékekkel.

Egy keresztény egyébként nem csak vallási filmeket nézhet. A hősfilmekből, kalandfilmekből, mesékből stb. is kilehet szűrni az értéket és tanulságokat. Nekem pl. olyan is volt, hogy egy-egy keresztény tanítást sikerült mélyebben megértenem egy anime vagy képregény kapcsán. Szóval ne legyünk annyira ítélkezők.

2022. máj. 31. 01:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!