Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » (Te) megtenned ha Isten erre...

(Te) megtenned ha Isten erre kérne?

Figyelt kérdés
Hogy aldozd fel neki egyetlen fiadat? Úgy mint Ábrahám Izsakot? Tudom nem ölte meg csak próbára tette? Te elfogadnál ilyen próbát? De ha Isten tudta hogy Ábrahám mit fog tenni mert mindenható Isten akkor miért kért ilyet??
2022. máj. 30. 14:57
 1/8 anonim ***** válasza:
34%

Egy igaz hívőnek ezt meg kell tennie.

Ha nem teszi meg, akkor nem bízik az istenében.

Már persze akkor, ha tutibiztos az isten szólította meg...

2022. máj. 30. 15:21
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Nem. Megkérdőjelezném a mentális állapotomat, vagy azt, hogy ki kommunikál velem valójában és mik a céljai.
2022. máj. 30. 15:30
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Valójában a pozitív Isten sosem kérne ilyet.

Ezekkel a kérdésekkel -utasításokkal- a negatív entitások szokták próbára tenni az embereket, ellenőrizve azt a feltétlen irányítást-engedelmességet, ami a negatív szellemi lények célja.

Minden évben sok száz embert ölnek meg olyanok, akiknek ezt hangok mondják a fejükben.

Pont pár hónapja egy amerikai anya ölte meg két gyermekét ilyen okból.

Elnézést kérek akinek ez a vallásával ütközik, ennek is oka van.

2022. máj. 30. 15:47
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
2022. máj. 30. 15:49
 5/8 anonim ***** válasza:
9%

Ez a kérdés már volt. Szinte szóról szóra ugyanez. Annyira unalmas ez az oldal...

"Hogy aldozd fel neki egyetlen fiadat? Úgy mint Ábrahám Izsakot? "

Nem. Ez eleve ütközne a Biblia tanításával. Egy kereszténytől nem fogja Isten azt kérni, hogy áldozza fel a fiát, úgy mint Ábrahám Izsákot. De még egy zsidótól sem. Ez a kérdés több szempontból is rosszul van feltéve.

2022. máj. 30. 16:26
 6/8 anonim ***** válasza:
81%

Tipikusan olyan kérdés, ami elől a keresztények kihátrálnak, mert nem tudnak egzakt választ adni. Ha azt mondják igen, az egy 21. századi embernek elfogadhatatlan, ha azt mondják nem, a saját hitüket cáfolják meg.

Mi marad? Az, hogy köröznek a forró kása fölött.

A Biblia alapján JHVH-nak irreális elvárásai vannak a hűség bizonyításra, Ábrahám csak a kezdet volt. A kivonulás után, az aranyborjú botránykor konkrétan azt kérte a hozzá hűségesektől, hogy öljék meg a szeretteiket - ez le van írva a Bibliában. Jeftét sem állítatta le, amikor feláldozta a lányát, de Dávid ártatlan fia is lényegében emberáldozat, - pontosabban Dávid butaságának az áldozata - mert inkább őt ölte meg JHVH, a parázna, és gyilkos Dávid helyett.

Miről beszélünk akkor, Uraim?

Arról, hogy ha egy keresztény embernek VALÓBAN VAN erkölcsi érzéke, akkor megtagadja az ilyen parancsot, és az ilyen elméleti kérdésre NEMMEL felel - nem, nem ölné meg a gyerekét.

Van egy Noé történetének egy modern átköltése, a 2014-es Noé című film:

[link]

Itt Noénak konkrétan a saját unokáját kellett volna megölni. De végül nem tette meg. Nem úgy, mint Ábrahám, aki gondolkodás nélkül megölte volna a fiát.

A fenti film jól építette vele a 21. századi erkölcsöt a bibliai történetbe.

Ajánlom a keresztények figyelembe

(üdv. egy volt keresztény)

2022. máj. 30. 17:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Igasságtalan is az Isten. Én is úgy látom hogy nem szereti az embert, örül a rossz ak és a pszichikai betegek szenvedéseinek. Azért nem gyógyítja meg őket. Az üdvözülés sem igaz ahogy írják. Mert ha egy pszihikait beteg udvozul az a mennyben is beteg marad és szenvedni fog. A Biblia elfelejti megemlíteni. Isten nem kezes a születési és genetikai betegségeket meggyógyítani mert élvezi hogy mások a betegségük miatt vétkeznek ellene. Az ember azért megy templomba hogy elhalgassa a Szentmisét meg mondja az énekeket amit ott kell még addig is vagy valahol de ahogy telnek a hónapok egyre inkább nem hiszem hogy az üdvösség az mindenre a gyógyír. Én nem szeretnék a mennybe kerülni hanem csak megszűnni.

És igen, láttam a Noé című filmet. Akkor is gyűlöltem az Istent mert hagyta hogy Noé megölje a kisbabát amiért fiú volt. Átkoztam az istent mikor láttam a filmet hogy a lány nem meri megmondani hogy fia van, aztán könyörög Normák hogy be öljék meg, aztán arra kéri had fojtsa ő a vízbe. Egy igasságos Isten nem engedné ilyet se a valóságban se hogy ilyen filmek legyenek. Volt még a Marina tejenovella, azt is engedte az Isten hogy megcsinálják. Ott is Marinat meg a picit kivitte a volt férje kirándulni. Mikor elindult velük a hajó akkor a férfi elvette a nőtől a picit és a tenger felé tartotta. Azt mondta beledobja a gyereket ha nem megy a nő hozzá, ott voltak a tanúk is meg az anyakönyvezető. Marina hozzáment kényszerből hogy ne lokhe Bene a gyereket a vízbe. Azután azt mondta a férfinak hogy gyűlöli és a férfi erőszakoskodott vele sokszor.

2022. máj. 30. 17:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Igazából Ábrahám elbukta a próbát, csak az kimarad a könyvből.
2022. máj. 30. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!