Mi erről a véleményetek? Ha szabad tudnom ti mire szavaztatok ebbe?
Így lesz valaki valláskárosult.
Nagyon szomorú, hogy ma még ilyen előfordulhat.
A kereszténységben azért van egy áthidaló megoldás: ma már jobb helyeken a JEGYESEKNEK el szokták nézni a testi kapcsolatot.
Úgy vannak vele, hogy ez már egy komoly elhatározás, ami lehetővé teszi a közelebbi ismerkedést is.
Nem nézik el. Házasság előtt mindenféle szexuális kapcsolat, maszturbálás bűn.
#5: ez tényleg sokkal jobb így, mint a kényszerítés.
Viszont mit szólsz ahhoz, hogy a bibliai időkben a lányok 14...18 éves kor körül házasodtak, utána gyorsan meg is fogant a gyerek - míg most az első gyerek legtöbbször nem jó, ha 25 éves kor előtt megfogan.
Szerinted normális dolog az, hogy 25 (vagy esetleg 35) éves koráig egyáltalán ne szexeljen senki?
#6: a maszturbálás egyáltalán nem bűn a Biblia szerint, vagy netán tudsz mondani igeverset?
A jegyesek közötti kapcsolat pedig a Bibliában is volt, és innen kezdve házasoknak tekintik őket.
A mai világban ez már nem egészen így van, és igaz, hogy nem teljesen bűntelen, viszont BOCSÁNATOS bűnnek tekintik, és nem olyannak, amiért kövezés jár, mint ahogy a Biblia írja.
Ateista vagyok.
Ezért tartom károsnak a vallást. Ha most az író felnőtt fejjel döntött volna így magától nem lenne semmi gond. De a gyerekek vallási neveltetését részben vagy egészben betiltanám. Amint betölti a 18at felőlem jehova is lehet. Hiszen ő dönti el, ő választja. Gyerekként rá van kényszerítve.
Az, hogy a hívők kitalálták azt, hogy a jegyben jároknak el van nézve a szex teljesen önkényes. Ezt nekem is mondta a régi lelkészem fia, de ő maga is bevallotta, hogy ez csak szerinte van így. Ez nem hivalatalos egyházi tanítás! (adventista voltam).
De ha a katolikusokat nézzük:
Szerintük a házasság előtti szexuális kapcsolat bűn, minden formában. Nem történt egyetlen olyan pápai megnyilvánulás sem, ami lazította volna a szexuális kapcsolatot, hogy akkor a jegyben jároknak "el van nézve"
Sem Ferenc Pápa, sem Erdő Péter, sem más, nem adott ki ilyen nyilatkozatot.
Bizonyos keresztény felekezetekben amúgy még rosszabb a helyzet. A Jehova tanúi még azt is bűnnek tekintik, ha valaki házasságon belül pl. az orális/anális szexet gyakorolja.
"a maszturbálás egyáltalán nem bűn a Biblia szerint, vagy netán tudsz mondani igeverset?"
Ez már nem az én asztalom, majd a keresztények válaszolnak rá. De a maszturbálás is bűn, ez is egyházi tanítás.
Megjegyzés: ma már senkit nem köveznek meg, azt sem, aki házasság előtt szexel... De paráznaságnak tekintik, amit meg kell bánni, vagy katolikusoknál) meg kell gyónni.
Az az ember (vagy keresztény), aki házasság előtt él nemi életet, bűnös. Ez a hivatalos egyházi tanítás.
Üdv,
Egy volt keresztény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!