Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed?

Mi a véleményed?

Figyelt kérdés

Sok embertől hallottam már, : Én nem vagyok bűnös, jó ember vagyok, nekem ne mossa át egyik vallás sem az agyamat. Kérdésem: Valóban igaz? Nem, nem igaz, mert Mindenki bűnös kivétel nélkül. Lásd, én bűnben születtem, anyám vétekben fogant engem.

Zsoltárok 51:7 , itt az ige hogy mindenki bűnben fogant. Arra is van ige hogy akik agymosásnak nevezik a megtérést,: Keresztről való beszéd bolondság azoknak akik elvesznek de nekünk akik hiszünk Istennek ereje az(ez azt jelenti akik nem fogadják be Isten Fiát Jézust Krisztust megváltójuknak pokolra jutnak halál utan) szóval minden embernek megkell térni Hinni Isten egyszülött Fiában Jézus Krisztusban hogy a mi Megváltó Urunk, az ő vére az ami megtisztít minket a bűntől.- mindenkinek szüksége van Jézusra. Vannak rokonaim akik azt mondják hisznek Istenben jó emberek a maguk módján, nekik nem kell megtérni. Pedig még tudatlanul is ha nem vagy megtérve kárhozat útján jársz, Aki a maga útját járja és függetleníti magát a Mindenható Istentől az Isten ellen van és a gonosz útján jár ezért kell megtérni, nem mindegy hogy örök kárhozat vagy örök boldogságra jut e valaki. Homoszexuális leszbikussagbol is megkell térni mert nem Istentől van , bűn Isten előtt, cigizésröl is nagy bulizasokrol is lekell szokni Istennek tetsző életet kell élni mert ha nem vége kárhozat lesz. Ezeket tanultam a hitközösségbe. Mit gondolsz erről?

2022. márc. 6. 11:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen ezek jó gondolatok. És egyébként én is így voltam vele meg még most is. De az az igazság,hogy így az emberek megfélemlítéséről van szó. Az pedig megbénít. Ha Istent bűntetőnek mutatjuk embereknek akkor az félelemben tartja őket és nem látják meg azt hogy milyen is igazából Ő. Hanem csak azt fogják meglátni hogy "ha nem térsz meg akkor elkárhozol". Ami nagy igazság persze csak valahogy másképp kellene megközelíteni a dolgokat. Engem pl Isten szeretete,jósága vonz hozzá és nem pedig a bűntetése.

És az is igaz hogy mindenkinek meg kell térnie (bár a csecsemőknek és a szellemi fogyatékosoknak nem hiszem mert nem tudnak magukról). Én is jó embernek gondoltam magam,mikor még nem kerestem Istent. Hogy templomba jártam nagy ritkán,perselybe is adtam pénzt,elmondtam egy miatyánkot,nah meg hát jó szívű voltam pár emberrel. Ebben a tévhitben éltem az életemet. Aztán Isten felnyitotta a szememet hogy nem jó úton járok.Megyek a pokol felé. Még nem tértem meg de sokmindent megmutatott már nekem. És rájöttem hogy nem vagyok igaz ember Isten előtt. Sokszor még mindig előjön hogy "jóemberkedjek" de tudom hogy az a pokolra vezet.

2022. márc. 6. 13:41
 2/8 anonim ***** válasza:
#1 Amen
2022. márc. 6. 15:01
 3/8 anonim ***** válasza:

"Sok embertől hallottam már, : Én nem vagyok bűnös, jó ember vagyok,"

Valószínűleg azért mondják ezt mivel az ő értékrendjük szerint jó emberek/bűntelenek.

"nekem ne mossa át egyik vallás sem az agyamat."

Mivel ezt látják. Sok vallás van ami nagyon komolyan átmossa az ember agyát bár ezek már inkább szekták. Ez az agyát mosás tény. Gondolom az szélsőségesek miatt feltételezik hogy a nem szélsőségesek is valamilyen szinten átmossák az emberek agyát.

"Kérdésem: Valóban igaz? "

A kérdésed az volt hogy "Mi a véleményed?".

De mi lenne igaz? Hogy sok embertől hallottad? Ezt mi honnan tudjuk?

"Nem, nem igaz, mert Mindenki bűnös kivétel nélkül."

Akkor minek kérdezed ha már te eldöntötted?

Ezenfelül ez attól is függ hogy mi alapján ítéled meg az embert. Ha úgy ítéled meg hogy mindenki bűnös akkor természetesen az lesz.

De egyébként nekem még úgy tanították a papok hogy keresztelkedéskor az ember minden bűne alól feloldozást nyer. Ez alapján a frissen keresztelkedett emberek nem bűnösek. Így a mindenki bűnös sántít.

"Lásd, én bűnben születtem, anyám vétekben fogant engem."

Milyen kedves gondolat...

"Arra is van ige hogy akik agymosásnak nevezik a megtérést,: Keresztről való beszéd bolondság azoknak akik elvesznek de nekünk akik hiszünk Istennek ereje az(ez azt jelenti akik nem fogadják be Isten Fiát Jézust Krisztust megváltójuknak pokolra jutnak halál utan) szóval minden embernek megkell térni Hinni Isten egyszülött Fiában Jézus Krisztusban hogy a mi Megváltó Urunk, az ő vére az ami megtisztít minket a bűntől."

Az hogy valaki nem hisz Jézusban vagy a te istenedben az nem jelenti hogy agymosásnak tartja.

Ezenfelül elégé sántít a dolog. Isten kedves de a mennyországhoz vezető utat elrejti sok vallás között és közben még ő maga is elbújik. (de ha meg van az út akkor sem jelenti azt hogy végig tudsz menni mert szinte mindent megtett hogy ne lehessen rajta végig menni)

"Pedig még tudatlanul is ha nem vagy megtérve kárhozat útján jársz, "

Mindegy milyen jó dolgokat teszek akkor is a pokolra kerülök? Ezt biztosan egy jó és igazságos isten találta ki. Annyira nagyon fontos hogy higgyenek benne az emberek. Miért is? Anélkül is élhet valaki jó emberként így ez nem indok.

"Homoszexuális leszbikussagbol is megkell térni mert nem Istentől van"

Tehát azt mondod nem isten teremtett mindent? Isten káromló vagy.

" cigizésröl is nagy bulizasokrol is lekell szokni "

Ezt mégis hol írja a biblia????

"Mit gondolsz erről?"

Hogy te egy tökéletes példája vagy azoknak akiknek valóbban átmosták az agyát.

2022. márc. 6. 15:10
 4/8 anonim ***** válasza:

"Homoszexuális leszbikussagbol is megkell térni mert nem Istentől van"

Tehát azt mondod nem isten teremtett mindent? Isten káromló vagy.

Mózes harmadik könyve 20. fejezet

13Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk.

2022. márc. 6. 15:55
 5/8 anonim ***** válasza:
utálatosság =/= nem isten teremtette
2022. márc. 6. 15:56
 6/8 anonim ***** válasza:
34%

trollkérdés

már megint ugyanaz szórakozik velünk

2022. márc. 6. 20:26
 7/8 anonim ***** válasza:
48%

Így van. Én is felismerem, ki az.

2022. márc. 6. 21:51
 8/8 anonim ***** válasza:
48%
Vagyis #6
2022. márc. 6. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!