Mi lett volna ha Mária azt mondja hogy ő nem akar terhes lenni? vagy legalább hogy nem Istentől akar hanem Józseftől gyereket?
Nincs olyan, hogy elvállalja félelemből, mert ebben az esetben Isten pontosan tudta volna, hogy csak félelemből, nem hűségből vállalja. Azért választotta Máriát, mert tudta, hogy nem ez a helyzet.
"De akkor is tudta hogy mi lesz az eredmény. Akkor nincs értelme végig csináltatni."
Ez biztos? Ha a gyerekeid rosszat csinálnak, nem várod el, hogy elnézést kérjenek? Dehogynem. Pedig már az előtt tudod, hogy sajnálják hogy rosszalkodtak, mielőtt elnézést kérnek, de mégis tőlük akarod hallani.
De itt nem a bocsánat kérésről van szó hanem a bűn elkövetéséről is. Hagyja hogy megszülessen rengeteg ember akik csak bűnt fognak elkövetni majd utána a pokolban rohadni. Totál fölöslegesen.
Megoldhatná úgy hogy ne kelljen rengeteg embernek megszületnie csak azért hogy aztán pokolra kerüljenek. Csak azokat hozza létre akik mennybe kerülnének őket pedig egyből oda.
De egyébként akkor hol van a szabad akarat ha ő pontosan tudja hogy én mit fogok tenni? Akkor már minden előre el van rendelve.
#12 Elvéted a lényeget.
Vélhetően mindannyiunknak van olyan felmenője aki bűnös volt. Ha őket inkább meg sem teremtette volna Isten, ahogy te írtad, akkor mi meg sem születtünk volna.
Egyébként az, hogy ő tudja mit fogsz tenni nem azt jelenti, hogy nincs szabad akaratod. Mert nem az ő döntése, hogy te mit fogsz tenni, hanem a tiéd. És azt is tudja, hogy más körülmények között mit tennél, tulajdonképpen, Isten nem egyszerűen látja a jövőt, hanem minden lehetséges jövőt lát.
Megértem hogy sajnálod azokat akik elkárhoznak. Igazából ez nagyon keresztényi, még ha te nem gondolsz magadra keresztényként, mert a bűnt kell gyűlölni, nem a bűnöst.
Nem vétettem el.
Meg sem kell születniük ahogy nekünk sem. Isten megteremtheti csak azokat a lelkeket akik a mennybe kerülnek.
Így elkerülve a rosszt és a fölösleges köröket.
Vagy szerinted mi értelme az itteni életnek?
"Ha őket inkább meg sem teremtette volna Isten, ahogy te írtad, akkor mi meg sem születtünk volna."
Ugye tudod, hogy ez nem igaz?
Amúgy, ha igaz lenne, akkor sem érv. Ha én egy rossz ember vagyok, akkor minek születtem meg?
Én is azt kérdezem: miért nem CSAK a jó emberek lettek megteremtve?
Lehetett volna úgy is, hogy ha születik egy gyerek, arról TUDNI lehet, hogy ő egy jó ember lesz.
TEHÁT?
Szia
Talán ha elolvasod Mária hogyan érzett a Teremtője iránt, már nem ötlik fel benned ez a kérdés:
"Mária pedig így szólt: „Magasztalja a lelkem Jehovát, és nem tudom megállni, hogy ne ujjongjak Istennek, az én megmentőmnek, mert letekintett rabszolgalányának alacsony sorára. Mostantól fogva boldognak mond engem minden nemzedék, mert nagy dolgokat tett értem a hatalmas Isten, és szent az ő neve, és irgalma nemzedékről nemzedékre azokon nyugszik, akik mélységesen tisztelik őt. Hatalmas dolgokat vitt véghez karjával, szétszórta azokat, akik gőgösek. Hatalmasokat taszított le trónjukról, és alacsony sorúakat magasztalt fel. Éhezőket elégített meg jó dolgokkal, és vagyonosokat küldött el üres kézzel. Segítségére sietett a szolgájának, Izraelnek, kifejezve, hogy emlékszik arra az ígéretére, hogy örökké irgalmas lesz, ahogyan megmondta ősapáinknak, Ábrahámnak és az ő utódjának.” Lukács 1:46-55
Dicsérő szavaiban jóval több mint 20-szor idéz vagy utal a Héber iratokra. Sok olyan kifejezést használ, melyek nagyon hasonlítanak Sámuel anyjának, Annának az imájára, aki szintén Jehova áldásának köszönhetően szült gyermeket. 1Sámuel 2:1–10.
Mária szavai jól mutatják, hogy milyen szoros kapcsolata volt Jehovával, és mennyire jól ismerte az Írásokat. A hála is érződik belőlük, továbbá az, hogy erős hite volt, hiszen azt mondta Jehováról, hogy megalázza a gőgöseket és a hatalmasokat, és segíti az alacsony sorúakat és a szegényeket, akik szolgálni szeretnék őt.
Amennyiben Isten tudja előre mikor ki hogyan fog dönteni akkor az a kérdés hogy mi értelme az itteni életnek?
De ha nem tudja akkor nem tudhatta előre hogyan fog viszonyulni hozzá Mária akkor amikor már megjövendölték hogy ő neki kell hogy legyen Jézus anya. Így pedig már lett volna lehetőség arra hogy ő nem akarta volna. De ha szerette is volna Istent akkor sem lett volna biztos ebben az esetben hogy igent mond. Sok nő nem vállalná be hogy a párján, a szerelmén kívül más gyerekét kihordja. Megkockáztatva azt hogy a szerelmének a szívébe gázoljon ezzel. De ha tudd mindent előre akkor ez már smafu, csak akkor értelmetlen itt lennünk. Vagy mi az értelme?
Amit Jehova Isten, a Teremtő elgondolt, az mérhetetlenül magasabbrendű annál, amit mi, tökéletlen emberi teremtmények képesek vagyunk elgondolni vagy elképzelni magunknak. Isten erre a lényeges tényre hívja fel a figyelmünket az Ésaiás 55:8, 9 próféciájában, ahol ezt olvassuk: „Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim — igy szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én gondolataim a ti gondolataitoknál” (Ökumenikus fordítás). Jehova tehát sokkal jobb dolgokat szándékozik adni a teremtményeinek, különösképpen azoknak, akik szövetséges viszonyba kerülnek ővele, mint amit földi teremtmények valaha is el tudnánk képzelni. Nem csoda hát, ha Jehova rendelkezésének egyedülálló jellegzetességét és annak megvalósítását tárgyalva, a „nemzetek apostola” kénytelen felkiáltani: „Ó Isten gazdagságának, bölcsességének és tudásának mélysége! Mily kikutathatatlanok az ő ítéletei és kinyomozhatatlanok az ő utai!” Róma 11:13, 33. Nyilván egyetlen ember sem írhatta elő Isten számára, hogy mit tegyen.
Jézus világrajötte után Józsefnek és Máriának még születtek gyermekei, tehát Jézusnak voltak féltestvérei. Ehhez kétség sem fér, tekintettel arra a kérdésre, amelyet Názáret lakói tettek fel később Jézussal kapcsolatban: „Nem az ács fia ez? Az anyját nemde Máriának hívják, és a testvéreit Jakabnak, Józsefnek, Simonnak és Júdásnak? És a húgai nem mind nálunk vannak-e?” Máté 1:25; 13:55, 56; Márk 6:3. Ebből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy Jézus közvetlen családtagjai közé a szülei, valamint négy fiú- és legalább két lánytestvére tartozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!