Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Buddhisták vagy azok akik...

Buddhisták vagy azok akik szimpatizálnak a vallással! Nektek teljesült már kívánságotok?

Figyelt kérdés
Szimpatizálok a vallással, szeretek elmenni buddhista teplomokba, valamiért nagyon megnyugtatónak tartom a helyet, ilyenkor mintha úgymond "alfa" állapotba kerülnék, teljesen ellazulok (remélem érthető). Történt múltkor, hogy a sztupánál körbementem, megpörgettem a harangokat és kívántam valamit, ami másnapra teljesült. De ennek a dolognak a teljesülésének az esélye a 0-val volt egyenlő. (Előtte is egy hónapig gondoltam erre a dologra, hogy milyen jó lenne ha megtörténne, de akkor nem történt meg) Teljesen elragadtak az érzelmek amikor ez megtörtént, elkezdtem örömömben sírni, ugyan is pontosan úgy történt, ahogyan elképzeltem és szerettem volna. Ezután az eset után, otthon meditáltam és kértem egy beteg állat gyógyulàsát, ami szintén megtörtént, pedig nem sok esély volt szegénykémnek a túlélésre. Veletek történtek már hasonló dolgok?

2022. máj. 19. 19:43
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%
2022. máj. 20. 16:17
 12/32 A kérdező kommentje:
Miért próbálod még mindig rámerőltetni a vallásod? Én elfogadom, hogy te keresztény vagy, te miért nem fogadod el, hogy én nem vagyok az? Miért ragaszkodsz ehhez ilyen görcsösen?
2022. máj. 20. 16:56
 13/32 anonim ***** válasza:
0%
A különbséget nem látod? Nem próbálom ráderőltetni, csak sztem ettől nem leszel boldogabb.
2022. máj. 20. 19:25
 14/32 A kérdező kommentje:

De rámerőlteted, pont olyan erőszakos vagy, mint a keresztények többsége.

Miért érdekel téged, hogy egy számodra ismeretlen ember miben hisz? Mint írtam már, próbáltak kereszténynek nevelni, de marhára féltem Istentől. Féltem, hogy ha nem mondom helyesen az imákat akkor megbüntet engem vagy a családomat. Ezt nevelték erőszakosan belénk akkoriban. Ez a vallás már közel sem a szeretetről szól. Csak menj be egy keresztény iskolába...ott van a legnagyobb gyűlölet. Tapasztalatból mondom. Nekem ez nem kell. Nézz utána Buddha tanításainak.

2022. máj. 20. 19:46
 15/32 anonim ***** válasza:
0%
Először is sajnálom, hogy ezt kellett megtapasztalnod. Másodszor egyetértek a mai világban sok felé elment a kereszténység, amit valójában Jézus tanított. De ne a keresztény iskolákban, büntetésben lásd még Istent, ez nagyon nem jó felfogás. Félned?Miért kéne félned? Isten úgy szeret ahogy vagy,nem kell neked ehhez neked helyesen mondanod az imákat,még egy gondolat is elég, ne legyél ilyen szigorú magadhoz és Istenhez.🙂
2022. máj. 20. 20:48
 16/32 A kérdező kommentje:
Utoljára mondom el neked, nem hiszek benne és nem is fogok. Ez már rég nem az a vallás, mint mondjuk a nagyszüleim idejében. Tele van az egyház pedofil papokkal, ezt mivel magyarázod?
2022. máj. 20. 21:00
 17/32 anonim ***** válasza:
0%
Nekem mindig.
2022. máj. 20. 21:45
 18/32 anonim ***** válasza:
54%
Nem a vallásban kell hinni, félreértés, ne azért legyél dühös ami az egyházban folyik s kapcsold Istenhez... A kapcsolatot neked személyesen kell neked (ha akarod) kiépíteni vele.
2022. máj. 23. 15:02
 19/32 A kérdező kommentje:
Te amúgy miért nem érted meg azt, amit mondanak neked? Egy buddhistákhoz szóló kérdésnél erőlteted egy számodra ismeretlen emberre a vallásod. Nem hozzád szólt a kérdésem, mert te keresztény vagy és mégegyszer megkérlek, hogy ne erőltesd rám a vallásod.
2022. máj. 23. 15:59
 20/32 anonim ***** válasza:
Velem nem, csak olvastam itt a hozzászólásokat, és úgy éreztem, muszáj valami témához kapcsolódóbbat írnom, szóval csak annyi, hogy én is szimpatizálok a buddhizmussal, és tök jó, hogy neked így beválik.
2022. máj. 23. 16:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!