Elsősorban hívőktől kérdezem: ha őszintén képes vagyok azonosulni mindazzal, amit Jézus hirdetett, és úgy en bloc szimpatizálok az evangélikus kereszténységgel, viszont agnosztikus vagyok, akkor hiba lenne megkeresztelkednem?
Figyelt kérdés
2019. dec. 16. 14:17
1/15 anonim válasza:
A keresztelő beavatás az adott vallásba. Az, hogy egyetértesz a vallás erkölcsi normáival, nem egyenlő a vallásossággal. Akkor keresztelkedj meg, ha hiszel.
2/15 A kérdező kommentje:
Mármint a szeretetparancsot és az értékrendet tartom nagyra és tekintem irányadónak, ami az Istenben való hittel kapcsolatos, azzal kapcsolatban még bizonytalan vagyok.
2019. dec. 16. 14:21
3/15 A kérdező kommentje:
(Az első választ csak most látom, bocsi.)
2019. dec. 16. 14:22
4/15 anonim válasza:
Az a kérdés számodra mit jelentene megkeresztelkedni.
5/15 anonim válasza:
A keresztelkedés, nyilvános kijelentése annak, hogy valaki átadta magát, az életét, Isten akaratának cselekvésére. A keresztény életnek nem a vége hanem a kezdete.
Vajon tud-e valaki Krisztus oktatása alapján élni és szolgálni, ha nem hiszi el azt amiért megkeresztelkedett?
Hogyan tud meggyőződéssel beszélni másoknak arról, amiben igazából nem hisz, vagy nem ért egyet?
A keresztény nem csak úgy szimpatizál, hanem határozott meggyőződése az amiért átadta magát Istennek.
A keresztelkedés nem menti meg senkinek az életét. Ezért tévedés, hogy ezért kell megkeresztelkedni.
Mi lett volna, ha Jézus is igy gondolkodott volna?
6/15 anonim válasza:
Ha elfogadod a tanításait és megbánod bűneidet akkor keresztelkedj meg, illetve ha elfogadod Jézus bűntelen áldozatát.
7/15 anonim válasza:
Ha azonosultál mindennel, amit Jézus tanított, akkor hogyan lehetsz agnosztikus?
Ez ellentmondásos
8/15 anonim válasza:
Ha nem hiszel Istenben, illetve nem hiszel Krisztusban, akkor felesleges megkeresztelkedni.
9/15 anonim válasza:
Az idősebb kori keresztségnél kell bizonyos fogadalmat tenni és oktatásban részt venni, legalábbis katolikusoknál biztosan. Ha nem tudod őszintén megvallani, amit az adott felekezet megkíván, akkor valószínűleg hiba lenne.
10/15 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy pontatlanul fogalmaztam, ezért próbáltam magam kijavítani kommentben. Úgy mondanám, hogy az istenkereső fázisomban vagyok, szeretnék hinni, csak nem sikerül, vagy legalábbis nem azzal a meggyőződéssel, ami egy vallásos embert kellene, hogy jellemezzen. Ha megkeresztelkednék, nyilván nem azért tenném, hogy megváltódjék a lelkem, önmagában ennyitől persze, hogy nem fog. De talán valóban bölcsebb lenne, ha nem kapkodám el.
2019. dec. 16. 19:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!