Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallásban az anya, csak...

A vallásban az anya, csak anya, a többi része elpusztul természetszerűleg a gyermek foganása pillanatában?

Figyelt kérdés

A férjem és a papunk szerint, ha a feleség már anya, nem ildomos a gyermeken kívül csak a férjével és a háztartással foglalkoznia mert ez a nő hivatása.

Onnan okafogyottá válik az addigi élete egyéb része, nem szükséges számára barátnő, hobby,ha olvas, érdeklődik valami felé, az a férj, gyermek, háztartás témakörében legyen, mert a jó anya ilyen, önmagától lemond minden másról, ami régen érdekelte, mert már nem érdekli.

Osztönösen csak a fentiek felé fordul? Magát ennek kell történnie vagy tesznek érte valamit? Mit? Akivel nem történik meg automatikusan, az beteg?

2022. máj. 16. 07:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
49%
Eredetileg az Istenre kelleme így figyelned, hogy felhagysz mindennel. Ha a férjed nem követi tökéletesen a Krisztust, akkor hiába szenteled oda magad neki, mert nem vezet közelebb Istenhez.
2022. máj. 16. 07:25
 2/16 anonim ***** válasza:
47%
Persze a tiszteletet megadhatod neki, de az Isten iránt légy ilyen buzgó.
2022. máj. 16. 07:26
 3/16 anonim ***** válasza:
78%
Egy nő, ha feleség és anya, van saját élete is.akkor is szeretheti Istent. Nem a múlt század elején élünk, és nem valamilyen szektához kell tatozni.
2022. máj. 16. 07:56
 4/16 anonim ***** válasza:
82%

Amúgy házasság és gyerekszülés előtt nem sikerült kideríteni, hogy a férjednek ilyen világképe van? Nem volt szó a házasság utáni életetekről?

Mert a "vallás" nem ezt állítja, csak vannak így gondolkodó keresztények is.

2022. máj. 16. 07:59
 5/16 A kérdező kommentje:

Nem.

A jegyesoktatáson sem mondták.

2022. máj. 16. 08:17
 6/16 anonim ***** válasza:
Akkor itt a gond. Ilyeneken a keresztények el szoktak beszélgetni a tarsukkal mielőtt meghozzák a döntést. Tényleg nem is ismerted a pasid világnézetét mielőtt összehozzátok ezt az egészet?
2022. máj. 16. 09:21
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én katolikus vagyok, több egyházi szakirodalmat és előadasát hallotam már a témában és nagyon nem ez a Katolikus Egyház tanítása a nő hivatásáról.

Ugyan a kérdésből nem derül ki, hogy ez melyik vallás...

Papp Miklós morálteológus ezt írja:

"Az egészséges szemlélet szerint az identitásunk komplex: kb. 6-8 lábon állunk, amiből csak az egyik a munka. Fontos még pl. a spirituális életünk, a hitünk, a közösségeink, a barátaink, a hobbynk, a környezetben való életünk, a kulturális életünk."

[link]

Ugyan itt a kérdésben a munka túlsúlya szerepel és alapvetően erre válaszol, de szerintem fontos észbentartani, hogyha ez a komplex identitásunk felborul valamelyik terület túlsúlya miatt, az nem jó. Én találkoztam már nem egy kisgyerekes anyával, akinek nem volt más terület a gyereken kívül és gyakorlatilag minden emberi kapcsolata és nem mellesleg a spirituális élete is erre ráment, mert ugyebár a hitünket, Istenkapcsolatunkat is folyamatosan ápolni kell...

2022. máj. 16. 11:03
 8/16 A kérdező kommentje:

Pedig az ottani pap mondta. Meg, hogy, ha valakit Isten anyává tett, ezek a dolgok természetszerűleg kell megjelenjenek benne és ha bennem nem, akkor az számára teljességgel érthetetlen és megérti a férjem aggályait.

Nekem senki nem mondta, hogy beszélni kell arról, hogy a gyerek születése után a nő mivé válik, mennyivel lesz kevesebb,lesüllyedt régi önmagához képest alacsonyabb rangúra,alacsonyabb szintre, mit nem tehet meg már, mert nem anyához méltó pld beszélgetni barátnőkkel.

2022. máj. 16. 11:37
 9/16 A kérdező kommentje:
Jegyesoktatáson nem szoktak erre kitérni?
2022. máj. 16. 11:38
 10/16 KZitus ***** válasza:

Szia

Furán tetted fel a kérdésedet. Hogy hogy elpusztul a nő szülés után???

Mélyen hívő feleség és anya vagyok, két gyermek mellett dolgoztam, és amennyire a családomról való gondoskodás engedte, volt bizonyos "társasági" életem is.

Nekem úgy tűnik nem igen készítettek fel Téged a családi életre. Amikor megházasodik az ember, akkor bizonyos felelőséget vállal, a családjáért, ami persze a korábbi élete változtatásával is jár. Hiszen már nem csak magadra van gondod, de férjedre, majd később a gyermekeidre is. Egy nő nem rabszolga, csak be kellene töltenie Istentől kapott szerepét a családban. Mióta használom, alkalmazom a feleségre vonatkozó bibliai alapelvet, a családom szerint, jobb feleség, és anya vagyok. (ezt ők mondták)...ja és nagyon boldog. 💖

2022. máj. 16. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!