A vallásban az anya, csak anya, a többi része elpusztul természetszerűleg a gyermek foganása pillanatában?
A férjem és a papunk szerint, ha a feleség már anya, nem ildomos a gyermeken kívül csak a férjével és a háztartással foglalkoznia mert ez a nő hivatása.
Onnan okafogyottá válik az addigi élete egyéb része, nem szükséges számára barátnő, hobby,ha olvas, érdeklődik valami felé, az a férj, gyermek, háztartás témakörében legyen, mert a jó anya ilyen, önmagától lemond minden másról, ami régen érdekelte, mert már nem érdekli.
Osztönösen csak a fentiek felé fordul? Magát ennek kell történnie vagy tesznek érte valamit? Mit? Akivel nem történik meg automatikusan, az beteg?
Amúgy házasság és gyerekszülés előtt nem sikerült kideríteni, hogy a férjednek ilyen világképe van? Nem volt szó a házasság utáni életetekről?
Mert a "vallás" nem ezt állítja, csak vannak így gondolkodó keresztények is.
Nem.
A jegyesoktatáson sem mondták.
Hát, én katolikus vagyok, több egyházi szakirodalmat és előadasát hallotam már a témában és nagyon nem ez a Katolikus Egyház tanítása a nő hivatásáról.
Ugyan a kérdésből nem derül ki, hogy ez melyik vallás...
Papp Miklós morálteológus ezt írja:
"Az egészséges szemlélet szerint az identitásunk komplex: kb. 6-8 lábon állunk, amiből csak az egyik a munka. Fontos még pl. a spirituális életünk, a hitünk, a közösségeink, a barátaink, a hobbynk, a környezetben való életünk, a kulturális életünk."
Ugyan itt a kérdésben a munka túlsúlya szerepel és alapvetően erre válaszol, de szerintem fontos észbentartani, hogyha ez a komplex identitásunk felborul valamelyik terület túlsúlya miatt, az nem jó. Én találkoztam már nem egy kisgyerekes anyával, akinek nem volt más terület a gyereken kívül és gyakorlatilag minden emberi kapcsolata és nem mellesleg a spirituális élete is erre ráment, mert ugyebár a hitünket, Istenkapcsolatunkat is folyamatosan ápolni kell...
Pedig az ottani pap mondta. Meg, hogy, ha valakit Isten anyává tett, ezek a dolgok természetszerűleg kell megjelenjenek benne és ha bennem nem, akkor az számára teljességgel érthetetlen és megérti a férjem aggályait.
Nekem senki nem mondta, hogy beszélni kell arról, hogy a gyerek születése után a nő mivé válik, mennyivel lesz kevesebb,lesüllyedt régi önmagához képest alacsonyabb rangúra,alacsonyabb szintre, mit nem tehet meg már, mert nem anyához méltó pld beszélgetni barátnőkkel.
Szia
Furán tetted fel a kérdésedet. Hogy hogy elpusztul a nő szülés után???
Mélyen hívő feleség és anya vagyok, két gyermek mellett dolgoztam, és amennyire a családomról való gondoskodás engedte, volt bizonyos "társasági" életem is.
Nekem úgy tűnik nem igen készítettek fel Téged a családi életre. Amikor megházasodik az ember, akkor bizonyos felelőséget vállal, a családjáért, ami persze a korábbi élete változtatásával is jár. Hiszen már nem csak magadra van gondod, de férjedre, majd később a gyermekeidre is. Egy nő nem rabszolga, csak be kellene töltenie Istentől kapott szerepét a családban. Mióta használom, alkalmazom a feleségre vonatkozó bibliai alapelvet, a családom szerint, jobb feleség, és anya vagyok. (ezt ők mondták)...ja és nagyon boldog. 💖
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!