Ha gamifikálni kellene a vallást, hogyan osztanád be a szinteket és hányas szintű lennél?
0. Tudom, hogy ez így hülyeségnek hangzik, de felmerült bennem a gondolat és eljátszottam vele. Nem is kell ennél többnek tekinteni, játsszunk együtt :)
1. Legyen a tárgyunk a kereszténység, ezt ismeri mindenki.
2. A gamifikáció játékszerűsítést jelent, azaz pl. teljesítesz egy küldetést, amiért szintet lépsz. Üzletek is szoktak ilyet csinálni, hogy ha veszel x terméket vagy költesz x forintot, akkor további kedvezményeket kapsz vagy új lehetőségek nyílnak meg előtted. Tulajdonképpen így működik az iskolai osztályzás is, ötösökkel bekerülsz a gimibe, egyetemre, de egyesekkel nem... stb.
3. Valahogy így képzelem. Ez csak egy példa, nem kell belekötni:
1-es szint: megkeresztelkedsz / kereszténynek vallod magad
2-es szint: hiszel
3-as szint: megbánsz, gyónsz, imádkozol
4-es szint: jótékonykodsz
5-ös szint: igyekszel kerülni a bűnöket
6-os szint: rendszeresen tanulmányozod a Bibliát, templomba jársz
7-es szint: tevékenyen segíted az egyházat
8-as szint: egyházi személy lettél
9-es szint: tiszteletreméltóvá / boldoggá / szentté avattak
10-es szint: te vagy Jézus
Szóval szerintetek mikor mondhatná valaki ilyen elv alapján, hogy pl. ő egy 5-ös szintű keresztény és készül elérni a 6-os szintet, a következő pár évben pedig szeretne eljutni a 8-as szintre?

Nagyon jó, de én a 2.-t átraknám a 6. utánra.
Van egy 0. szint is, az előkészítő tanfolyam.
Hol vannak a jutalmak?

Muszlim vagyok nem keresztèny.
De szerintem ez úgy hülyesèg ahogy kigondoltad. :)
Főleg a keresztènyeknèl akiknèl pèldàul nincs kötelező 5 pillèr amit teljesíteni kell.
Pèldàul lehet valaki egyhàzi szemèly, de titokban màr nem is hisz igazàn.
Megint màs nem jótèkonykodik esetleg, de templomba jàr stb.

Mondjuk ezek közül a jótékonykodsz szerintem sokkal előbb van. Egy csomó ember jótékonykodik, aki amúgy meg sincs keresztelve vagy nem hisz.
A templomba járás is lehet elől. Sokkal gyakoribb, aki azért jár templomba, mint aki gyónás szokott.

Lehetne egy nulladik szint, ami az agnosztikus.
Szóval én 0.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!