Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha gamifikálni kellene a...

Isti22 kérdése:

Ha gamifikálni kellene a vallást, hogyan osztanád be a szinteket és hányas szintű lennél?

Figyelt kérdés

0. Tudom, hogy ez így hülyeségnek hangzik, de felmerült bennem a gondolat és eljátszottam vele. Nem is kell ennél többnek tekinteni, játsszunk együtt :)

1. Legyen a tárgyunk a kereszténység, ezt ismeri mindenki.

2. A gamifikáció játékszerűsítést jelent, azaz pl. teljesítesz egy küldetést, amiért szintet lépsz. Üzletek is szoktak ilyet csinálni, hogy ha veszel x terméket vagy költesz x forintot, akkor további kedvezményeket kapsz vagy új lehetőségek nyílnak meg előtted. Tulajdonképpen így működik az iskolai osztályzás is, ötösökkel bekerülsz a gimibe, egyetemre, de egyesekkel nem... stb.

3. Valahogy így képzelem. Ez csak egy példa, nem kell belekötni:

1-es szint: megkeresztelkedsz / kereszténynek vallod magad

2-es szint: hiszel

3-as szint: megbánsz, gyónsz, imádkozol

4-es szint: jótékonykodsz

5-ös szint: igyekszel kerülni a bűnöket

6-os szint: rendszeresen tanulmányozod a Bibliát, templomba jársz

7-es szint: tevékenyen segíted az egyházat

8-as szint: egyházi személy lettél

9-es szint: tiszteletreméltóvá / boldoggá / szentté avattak

10-es szint: te vagy Jézus

Szóval szerintetek mikor mondhatná valaki ilyen elv alapján, hogy pl. ő egy 5-ös szintű keresztény és készül elérni a 6-os szintet, a következő pár évben pedig szeretne eljutni a 8-as szintre?

2022. máj. 14. 20:32
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon jó, de én a 2.-t átraknám a 6. utánra.

Van egy 0. szint is, az előkészítő tanfolyam.

Hol vannak a jutalmak?

2022. máj. 14. 20:55
 2/8 anonim ***** válasza:
63%

Muszlim vagyok nem keresztèny.

De szerintem ez úgy hülyesèg ahogy kigondoltad. :)

Főleg a keresztènyeknèl akiknèl pèldàul nincs kötelező 5 pillèr amit teljesíteni kell.

Pèldàul lehet valaki egyhàzi szemèly, de titokban màr nem is hisz igazàn.

Megint màs nem jótèkonykodik esetleg, de templomba jàr stb.

2022. máj. 14. 22:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Mondjuk ezek közül a jótékonykodsz szerintem sokkal előbb van. Egy csomó ember jótékonykodik, aki amúgy meg sincs keresztelve vagy nem hisz.

A templomba járás is lehet elől. Sokkal gyakoribb, aki azért jár templomba, mint aki gyónás szokott.

2022. máj. 14. 22:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehetne egy nulladik szint, ami az agnosztikus.

Szóval én 0.

2022. máj. 15. 08:57
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
A 8-as (egyházi személy) szinten vannak a pedofil papok, de ők az 5-öst (igyekezzél kerülni a bűnöket) nem nagyon tartják be.
2022. máj. 15. 15:31
 6/8 anonim ***** válasza:
51%
Az a pápa melyik szinten volt, amelyiket a szeretőjével az ágyban ölték meg? Vagy aki kiásatta az elődje hulláját, és perbe fogta a holttestet?
2022. máj. 15. 19:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Kár, hogy nem "játszottatok" velem. Szerintem így könnyebb lenne haladni pl. a megtérőknek, ha nem egyszerre zúdulna az emberre, hogy milyen az ideális élet, hanem lépésről-lépésre lenne egy útmutató.
2022. máj. 16. 14:13
 8/8 anonim ***** válasza:
A megtérőket majd Isten vezeti, nem szükséges egy ilyen butácska lista.:)
2022. máj. 17. 21:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!