Előfordulhat, hogy valaki emlékszik születése előtti időkre?
Az anyaméhben töltött időkről néha vannak olyan esetek, hogy valaknek meglepő megérzése van. Például ismerek olyat, aki azután született, hogy az anyja elment abortuszra (de nem sikerült). Gyerekkorában nem tudta, és iszonyatosan szorongott. Akkor tudta meg, mikor ő maga rákérdezett.
És Sinead O'connor elhunyt fia is állítólag "emlékezett" a földrengésre, amit az anyja hasában élt át.
Nem.
És ezt úgy írom hogy nekem is "van" ilyen emlékem, de szerintem nem valódi hanem pl. kicsi koromban láttam a tévében azt az eseményt és úgy maradt meg mintha magára az eseményre emlékeznék. Ami lehetetlen.
Egy-egy pszichológus miután a munkája során belefut ilyen "emlékező emberekbe" elkezdi gyűjteni ezeket az eseteket, rendszerezi, kutatja, de azzal szembesül, hogy hivatalosan hallani sem akarnak róla.
Sok tízezer ilyen esettanulmányt gyűjtöttek már össze, de csak magánkiadásokban lehet megjelentetni ezeket.
A lélek létezésének bizonyítása nem hivatalosan tabu.
Na, na!
4 éves korban tényleg van egy nagy átalakulás az agyban, a legtöbb emlék eltűnik.
De nem mind! Néhány maradhat.
Ugyanígy, rendkívül ritka esetben létezhet a születésről emlék, vagy esetleg a születés előttről (a saját életéből, természetesen).
De ez mind lehet hamis emlék is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!