Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudod, hogy igaz úton...

Honnan tudod, hogy igaz úton jársz?

Figyelt kérdés
Miben bízhat az ember? Honnan lehet tudni mi az igazság? Úgy érzem nagyon nagy a szellemi sötétség. És az igazság morzsáit kapjuk csak meg. Mióta ember él a földön keresi, hogy miért van itt de nincs egyértelmű válasz. Annyi felekezet van. Honnan tudja az ember merre induljon el?

2022. máj. 10. 17:31
 1/10 KZitus ***** válasza:
94%

Szia

A Bibliából. Krisztus ezt mondta a Bibliáról: "Szenteld meg őket az igazság által. A te szavad igazság." János 17:17

De ehhez azt olvasni kell, és amit kér Tőled, meg kell tenned. Így megismerheted Isten igazságát, sőt a gondolkodását és az érzéseit is. Azt is, mit érez Veled kapcsolatosan.

Jeremiás 29:11-13 "»Mert én jól tudom, hogy mi a szándékom veletek – ez Jehova kijelentése. – Azt akarom, hogy békében legyetek, és ne érjen csapás benneteket. Jövőt és reménységet akarok adni nektek. Szólítani fogtok engem, eljöttök és imádkoztok hozzám, én pedig meghallgatlak benneteket.« »Kerestek majd engem, és megtaláltok, mert teljes szívetekből engem kerestek. Engedni fogom, hogy megtaláljatok – ez Jehova kijelentése.

Jeremiás 33:3 " »Kiálts hozzám, és én válaszolok neked. Készséggel elmondok neked nagy és felfoghatatlan dolgokat, amelyeket nem ismersz.«

A döntéseden múlik, elfogadod-e Isten meghívását. Az összes kiírt kérdésedre megadja a Teremtőd a választ. Ezért íratta le a Bibliát, és őrizte meg évezredeken keresztül, mert tudta, lesznek emberek, akik örömmel fogadják majd azt.

2022. máj. 10. 18:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor szeretném tisztázni, hogy hiszek Istenben, ezen belül Jézus által közvetített Istenben. De zavar hogy ezen belül is 600 féle ideológia és elgondolás van. Ezt ehetsz azt nem. Ezt ünnepelheted azt nem. Annyit látok, ha bármilyen vallási téma feljön, hogy több külön felekezet ír ide, egymásnak esik, 3 oldalon keresztül győzködik egymást igeidézetekkel miért neki van igaza. El vagyok keseredve. Ha ma meghalok, azt se tudom hogy az akihez imádkozom meghallja e a szavam... a kiáltásom. Ez az ember utolsó reményét is elveszi...
2022. máj. 10. 20:44
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
2-es ne foglalkozzál ilyenféle képmutatásokkal, meg azzal hogy pénzed 10% add le a Németh Sanyiéknak, ez mind ökörség, csak Jézus szavára figyelj, amit mond neked.
2022. máj. 10. 23:07
 4/10 anonim ***** válasza:
53%

minden felekezet jó

ne izgulj ezen és ne vessz el a részletekben

2022. máj. 11. 02:36
 5/10 anonim ***** válasza:
#2 igen van Yahuah útja ők zsidó szekta ujszöv plusz ószöv, vannak jehovások azok csak ujszövetségben hisznek meg vannak keresztények akik szerint semmit nem kell betartani csak szeretni kell és üdvözülsz kb ennyit ismerek. de még vannak szombatisták baptisták stb
2022. máj. 11. 08:41
 6/10 anonim ***** válasza:
#2 lehet rajtam is gúnyolódni hogy tévelygek de ez azért igazságtalan hogy nekünk kell kitalálni melyik a helyes út mint valami orosz rulett hogy ha rossz úton jársz akkor vége a fejedben egy puska golyója lesz alias tűznek tava/pokol/gyehenna tüze/purgatórium/hádész ki tudja milyen neve van még.
2022. máj. 11. 08:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Amúgy meg a kérdésre is válaszoljak igazából sehonnan... Legtöbb ember ateista nem hisz Istenben tehát ők sem tudják merre felé tartanak
2022. máj. 11. 08:52
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Akik itt hangoztatják hogy jó útón járnak meg ők a világosság hírnökei azok beképzelt egoista emberek.
2022. máj. 11. 08:55
 9/10 A kérdező kommentje:
8as. Pont két jó példát hoztál fel. Az említett két felekezet kapcsán jutott eszembe ez a kérdés. Őszintén megmondom, mind2 vallás tagjait tisztelem. Mert szerintem nagy lelkierő kell nem a tömeget követni és akkor is megvallani miben hiszel ha ezért utálatot kapsz. Elkerülni az ünnepeket mikor a csapból is a Last christmas zene folyik pl télen. De van ez a két vallás és ha jól tudom az egyik azt mondja, hogy nem ehetsz disznót és a másik tudja rosszul és alá is támasztja a Bibliával. Mind2 a bibliával érvel. De nekem ez a kérdéskör már annyira lélektelennek tűnik, hogy ha be is tartanám, nem tudnám tiszta szívből csinálni. Ezek zavarnak össze nagyon. Nagymamám katolikus nevelést kapott. Minden nap nagyon sokat imádkozott. Mikor meghalt kaptunk pár jelet, hogy minden rendben lesz vele. Pedig elvileg ő is rossz úton járt 78 éven keresztül. Mégis tiszta és bűnbánó életet élt. Nehéz ez nagyon.
2022. máj. 11. 09:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia! Én mindig abból indulok ki, hogy egy Isten van, tehát a Mindenható. Na most Isten nyilván, hogy meghatározta, hogyan imádhatják őt az emberek, és mi az, ami elfogadható előtte viselkedésben. Mit tart jónak Isten és mit nem. Sokan azt hiszik, minden vallás elfogadható előtte, de nem. Ez nem olyan, hogy a házadhoz több útvonalon is eltudsz jutni. Mindig szoktam mondani, ha Isten szeretet, amkor hogy lenne már helyes előtte az a vallás, amelyik azt tanítja, hogy szenved az ember a tüzes pokolban a halála után. Isten miért akarná ezt? De honnan lehet ezt tudni? A Bibliából. A Biblia az, amelyen keresztül megismerheted Isten gondolkodásmódját, cselekedetét, illetve a célját az emberiséggel.

Tudom, hogy sok vallás használja a Bibliát és jól mondod, hogy az emberbe felmerül, hogy hát ez így magyarázza, amaz meg emígy, akkor mi a helyes...

Jogosan mondod. Elmondok egy szemléltetést: Ha van egy dolog neked, pl. egy tárgy, és te azt tudnád hogy na az az eredeti példány, jól ismernéd, mert pl az apád, a mester készítette, azonnal felismernéd melyik a hamis. Elég az eredetit tudjad mik a jellegzetességei, nem kellene 60 hamisat tanulmányoznod, hogy rágyere melyik az eredeti. Ugyanígy a Bibliát jól kell ismerned ahhoz, hogy tudd, mi Isten előtt vallásilag is elfogadható.

Nézd, én senkinek nem fogok nekiesni, vagy vitatkozni itt. Ide leírtam, de vitatkozni nem fogok, mindenkinek szíve ügye mit hogy lát, mit hogy akar.

Szóval: biztos ismersz már vallásokat ugye, meg hogy ki mit hogyan értelmez. De kérlek tekintsd meg a következő honlapot, nem. lősz mellé ha megvizsgálod, mert egy csomó kérdésre választ kapsz. A honlap: jw.org Jehova Tanúi hivatalos honlapja. A lényeg hogy a hivatalos honlapot nyisd meg. A keresőmez{be felül odaírod, hogy ünnep, vagy ünnepek már találsz is magyarázatot. Te majd eldöntöd, hogy érdekes-e neked vagy nem. De jó sikat tudsz kutatni is.

Olvasni. Jobban megérted a Biblia tanításait is.

Jó olvasást, és ne add fel a kutakodást, mert a most feltett kérdésedre is megkaphatod a pontos választ.

2022. máj. 31. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!