Az iszlám vallás szerint a pogány istenségek azok dzsinnek akik isteneknek adták ki magukat?
"Ez annyiból érdekes, hogy rengeteg Mohamed-ábrázolás van az iszlámban."
Ezt nem tudom honnan vetted. Az igaz hogy van néhány de nem rengeteg. Tudod mi rengeteg? Jézus ábrázolás a keresztény vallásban. Az a rengeteg.
"Ezt nem tudom honnan vetted. Az igaz hogy van néhány de nem rengeteg."
Nagyon sok van, nézz utána. Rengeteg miniatúra, számos középkori iszlám könyvben ábrázolták őt különböző szerzők, keress rá. Ha angolul írod a keresőbe sok képet fog mutatni.
"Tudod mi rengeteg? Jézus ábrázolás a keresztény vallásban. Az a rengeteg."
Nem értem hogy kapcsolódik a kérdéshez, vagy bármelyik válaszhoz. Szerintem te sem érted. Nem vagy azon az értelmi szinten.
Látszik, hogy már azt se érted a piros ködtől, hogy miről van szó. Igen, van nagyon sok Mohamed-ábrázolás az iszlámban. Ennyi.
Még akkor is van sok, ha neked ez nem tetszik.
Értem. Tehát mivel *szerinted* tiltja, ezért nincs sok. Függetlenül attól, hogy valóságban mennyi van. 😂
Mert a valóságban azért elég sok van, nyugodtan keress rá, nem kell ettől félni, csak képek Mohamedről.
Szerinted tiltja, azok szerint, akik lerajzolták és festették, azok szerint pedig nem tiltja.
Amúgy érdekes, hogy az iszlám sokkal felvilágosultabb volt a középkoriban, nem véletlen, hogy a tudomány is akkor virágzott közel-keleten. Manapság pedig valami sötét korszakát éli, ami érthetetlen fundamentalizmusba süllyedt. Nagyjából hasonló szinten van a többség, mint a keresztények között a hitgyülisek.
Mert te ismered az iszlám világot igaz? :)
A középkorban sem ábrázolták Mohamed prófétát sem a 7. században. Ez mindig is tiltott volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!