Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a térítőkről?

Mit gondoltok a térítőkről?

Figyelt kérdés

Általánosan elterjedt az a hozzáállás, hogy a térítők, akik odamennek az emberekhez az utcán, becsöngetnek, azok idegesítőek.

A kérdés, hogy miért van ez pontosan? A módszerük rossz vagy a vallásuk? Alkalmatlankodnak? Kínos beszélni velük? Hátsó szándék vezérli őket? Vagy nem szimpatikusak? Ha nem térítenének, hanem például pszichológiai tanácsokat adnának vagy kampányolnának, az is idegesítő lenne? Hogyan térítenétek, ha vallásosak lennétek és téríteni akarnátok? Hogyan kéne terjednie egy vallásnak (ha úgy gondolod, terjednie kéne)?

2022. máj. 6. 12:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

1: Mindkettő.

2: Sokszor igen.

3: Néha helyettük szégyellem magam.

4: Igen.

5: Úgy van.

6: Még jobban!

7: Ugyanúgy.

8: Ahogy magától is tud.

2022. máj. 6. 13:02
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Engem ne zaklasson senki.
2022. máj. 6. 14:14
 3/11 anonim válasza:
92%
A Szentírás pl. tiltja a házról-házra való járkálást. Talán nem véletlenül.
2022. máj. 6. 14:20
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Sehogyan sem térítenék, mert a vallás magánügy, és a legtöbb embernek felnőtt korára már van valami, amiben hisz. (Nem feltétlenül vallás.) Csak a buta és hiszékeny embereket könnyű megtéríteni. (Hogy amiben eddig hitt, az hazugság és ez, amit én mondok, az igazság.)

Engem párszor megkíséreltek megtéríteni ilyen-olyan szektasok, sosem katolikusok, reformátusok, anglikánok, evangélikusok. (Ezeknek voltam az istentiszteletjén).

Igazából zavaró, mivel egyrészt nem kértem. Másrészt honnan gondolja, hogy "elveszett báranyka vagyok", csak abból, hogy ülök a vonaton, és etruszk művészetet tanulok? Ugye? Eddig a legjobb térítős dumák:

"Látom, szeretsz olvasni, akkor olvasd el ezt!" (JT)

"Nem akarok zavarni, de szívesen beszélgetnék Jézusról veled!" (Vonaton, fülhallgató os volt rajtam, és félig aludtam.)

"Szia, volna pár perced Jézusról beszélgetni?" (Turistaként valahol, épp a szendvicsemet ebédeltem )

"Miért ülsz az időseknek fenntartott helyen?" (Bokaficam után egy darabig mankóval jártam, és oda ültem, ahol volt hely. Ez a kérdés és gyorsan Jézus felé kanyarodott.)

"Ne olvass ilyen bűnös dolgot, inkább..." (vonaton, Harry Potter volt a kezemben)

Én ezeket zaklatásnak éltem keg, amúgy sem szívesen beszélgetek idegenekkel, de ezek még külön rátettek. A legviccesebb az volt, amikor több napos kirándulásra mentem, ilyen szervezettre, és volt egy nő, aki eltervezte, hogy legalább egyvalakit megtérít. Én nyomban az elején közöltem vele, hogy én hithű boszorkány vagyok, és bűbájt vontam magam köré, így minden más vallású támadást ki tudok védeni (tipikusan az a süket duma, amit legfeljebb kisgyerekek hisznek, el, de lenyomott nekem egy olyan prédikációt, hogy így meg úgy ő megpróbálja megmenteni a lelkem, hogy nagyon nehezen bírtam ki röhögés nélkül.)

Ez az erőszakos módszer pont az ellenkezőjét éri el. Gyerekkoromban néztem sok amerikai filmet, ahol lefekvés meg étkezés előtt imádkoztak, az például tetszett. Vagy például nyári táborban egyszer volt egy pap, aki a szeretről beszélt (semmi bűnös lélek meg pokol), az sokkal inkább szimpatikus volt, csak például én nem tudok hinni egészen kicsi korom óta semmiben, amire nincs tudományos magyarázat. Egy csomó másik gyerek fél a szörnyektől, hisz a tündérekben, én attól féltem gyerekként, hogy a szomszéd láncos kutya elszabadul

2022. máj. 6. 15:06
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

"A módszerük rossz vagy a vallásuk?"

Mindekttő.

"Alkalmatlankodnak?"

Igen

" Kínos beszélni velük? "

Csak mint mással. De nem azért hiszek/nem hiszek abban amiben mert nem ismerem az övét.

"Hátsó szándék vezérli őket? "

Gondolatolvasó sajnos nem vagyok. Elképzelhető.

-betérités

-ne dőljön be az egyháza hívek hiánya miatt ami felkavarná az életét

-többen fizessenek annak amiért ő oda van

-stb

"Ha nem térítenének, hanem például pszichológiai tanácsokat adnának"

Mentálisan labilisnak tűnök? Vagy miért kéne tanácsadás?

"vagy kampányolnának, az is idegesítő lenne?"

Maguk ellen kampányolnának? Vagy mi?

"Hogyan térítenétek, ha vallásosak lennétek és téríteni akarnátok?"

Sehogy!!

Ha nagyon kellene akkor bizonyítékokkal. Ha nincs cáfolhatatlan bizonyítékom akkor miért erőszakoljam másra azt amiről én se tudom bizonyítani hogy igaz???

" Hogyan kéne terjednie egy vallásnak (ha úgy gondolod, terjednie kéne)?"

Nem kéne.

Ha valakinek erre szüksége van akkor ő keresse meg és gyakorolja. Akinek nincs szüksége rá azt pedig békén kell hagyni.

2022. máj. 6. 15:19
 6/11 anonim ***** válasza:
70%
Hogy minimum börtön büntetést kéne adni érte.
2022. máj. 8. 08:14
 7/11 anonim ***** válasza:

6# Aki valósággal szabad az ott is szabad!

[link]

2022. máj. 8. 12:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az érdekelne, hogy hogyan nem szégyell valaki odamenni egy másik emberhez és pofátlanul leszólítani meg a vallásról beszélni a 21.szazadban. Mennyi lehet a sikerességi rátájuk a térítéssel, el nem tudom képzelni.
2022. máj. 8. 13:31
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

8# Azért én így utólag betudom annak, hogy Isten már akkor keresett.. Én pl. megkérdeztem Tőlük , hogyha van Isten, akkor miért pont Izraelben van háborúság állandóan?

X év múlva, amikor találkoztam Jézussal és azóta Őt követem kaptam rá választ...

Így Jézussal meg már nem gond, ha jönnek JT. Vannak, akik egész normálisak.

2022. máj. 8. 13:59
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Vannak bajok, utolsó.

Találkoztál Jézussal... aha.

2022. máj. 8. 15:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!