Mely növények fogyasztását tiltja Isten? Vannak tisztátalan növények?
Sok orvos meg azt mondja, hogy egy kis bor jót tesz az egészségnek. Egyébként nagy mennyiségben nyilván káros, a Biblia a legsúlyosabb bűnök közt említi a részegeskedést. Itt a mértéken van a hangsúly.
Igen. Vannak a borban olyan anyagok amik egészségesek.
De szerinted Jézus kannást csinált?
Szerintem ha már vizet á változtat akkor már jó bort csinál. Egy nagyon jó borból pedig már azért is isznak sokan sokat mert nem biztos hogy lesz még alkalma olyan jóhoz hozzájutni.
Arról nem is beszélve hogy kísértésbe vitte az iszákosokat és hogy egy esküvőről volt szó.
Az eksövők köztudottan olyan alkalmak amikor mértékletesen piálnak az emberek...
#12: Te tudod Jézus milyen bort csinált?
Édeset, szárazat?
Pinot-noirt, merlotot, vagy cabernet sauvignont?
Érződött benne a gyümölcsösség, legömbölyített volt a savasság? A tanninok lágyak voltak?
13.
Nem. De szerinted egy szar bort csinált ami senkinek nem ízlet?
Szerinted alkohol mentes bort csinált?
Szerinted egy esküvőn mindenki csak egy pohárka bort ivot? (ezért kellett még biztosan csinálni)
Természetesen lesz a mennyországban is növény (pl az élet fája).
Isten nem tiltja semmilyen növény és állat megevését a keresztények számára (a zsidó népnek adta a tiszta és tisztátalan állatokról szóló törvényt). Azt írja Pál apostol, hogy "Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává."
Tehát nyilván sem a drog nem javasolt, mert elveszíted a szabadságod (nem tudsz magadról), sem az alkohol olyan mértékben, hogy részeg legyél, mert akkor már szintén nem vagy szabad. Isten szabadságot adott nekünk, és nem jó dolog ezt a szabadságot feladni, de nyilván arra is szabadságod van, hogy feladd a szabadságod. Csak ha feladod, akkor már elvesztetted a szabadságodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!