Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeringetek kell tizedet fizetni?

Szeringetek kell tizedet fizetni?

Figyelt kérdés

Ószövetségben kellegtt, de az újban igen vagy nem?

Kérlek indokolással.

2022. ápr. 18. 03:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
22%
Úgy látom ismét egy provokatív kérdés a hívők ellen....
2022. ápr. 18. 19:24
 12/21 anonim ***** válasza:
22%
A hitben jársz akkor hitből fogsz tizedet fizetni és nem itt kérdezgeted olyanoktól akik szintén nem hitben járnak és nem tudnak neked erre kérdésre válaszolni csak vallásos vitákat gerjeszteni....
2022. ápr. 18. 19:27
 13/21 anonim ***** válasza:
29%

A jelenlegi 'hívők' oppárdon 'krisztuskövetők' elevel felháborodnak azon, hogy Krisztus szerint másnak is adniuk kellene a javaikból. A büfékeresztényég legszebb megnyivánulása. Bedobálják az utcán talált tízforintosokat az urnába vagy ami körbejár az ún. gyülekezeteikben aztán ezzel le van tudva.

Ja és tényleg fantasztikusan 'provokatív' megkérdezni. Pont mint amennyire provokatív azt kérdezni, hogy hívott-e már meg valaki pl hajléktalant vacsorázni. Igaz Jézus ezt mondta de ezek a farizeusok mindenről meg tudják magyarázni, hogy azt nem is úgy értette.

2022. ápr. 18. 20:47
 14/21 anonim ***** válasza:
18%
Mi felhasználjuk a tizedet mások megsegítésére, ahogy a Isten vezet. A tized fizetés nem kötelező, de nagyon jó lehetőség, hogy ne éljünk a mammon uralma alatt.
2022. ápr. 19. 15:03
 15/21 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy vannak akik szerint jó tizedet fizetni.

Csak kiváncsi voltam az arányokra és az indokokra, nem akarok semmiféle vitát vagy provokációt.

Ha engem megkérdez valaki, hogy miért fizetem akkor számot tudok adni róla a Bibliából is, hogy miért.

2022. ápr. 19. 23:10
 16/21 anonim ***** válasza:

Az Újszövetség alapján miért? Nem a saját intuíciók érdekelnek, hanem valami ezzel kapcsolatos az Újszövetségből, például Krisztustól.

2022. ápr. 20. 00:20
 17/21 A kérdező kommentje:

@15!

Közvetlenül Krisztustól ha kiváncsi vagy akkor azt mondta, hogy az itéletet és Isten szeretetét kellene cselekedni és a "dézsmát" (tizedet) sem elhagyni. (Lukács 11:42)

Amikor pedig felment a mennybe úgy küldte el az apostolokat, hogy tegyenek tanitvánnyá minden népeket és tanitsák őket, hogy megtartsák azokat amiket parancsolt. (Máté 28:20)

2022. ápr. 20. 11:17
 18/21 anonim ***** válasza:

De a tizedet a lévita papságnak kellett fizetni! Ma ilyenek nincsenek. Arraég csak utalás sincs, hogy az ószövetségi papok helyét átvették a gyülekezetvezetők.

Felőlem az egész fizudat is átadhatod a pásztorodnak, hogy abból építsen magának palotát, mindegy, csak a bibliai indoklás áll gyenge lábakon.

2022. ápr. 20. 11:41
 19/21 A kérdező kommentje:

Ja, hogy vitatkozni szerettél volna.

Nos Jézus nem a lévitai papsággal beszélt amikor azt mondta a dézsmát is meg kell adni. Igy az érveid csak magadnak jók, de engem nem renditett meg a hitemben. Ha a világ legdrágább házában élne a gyülekezetvezetőm és a legdrágább autóval járna akkor is imádkoznék, hogy had legyen annyi áldásom nekem is, hogy pár aranykely készletet is adhassak neki ajándékba, hogy abból igya a teáját. :p

2022. ápr. 20. 11:49
 20/21 anonim ***** válasza:
Pfff.... :))))
2022. ápr. 20. 12:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!