Ha megszegem az Istennek tett ígéretem, akkor meg fog büntetni?
Kb 1,5-2 éve volt egy csúnya vitánk a párommal, és akkor kb a szakítás szélén álltunk. Ott és akkor megígértem Istennek, hogy leszokom egy káros szokásomróp, a dohányzásról, ha cserébe a páromat nem veszi el tőlem.
Le is szoktam, már nem nyúltam nikotinhoz az ígéretem óta, és még mindig együtt vagyunk és nagyon szeretjük egymást. Azonban nem tudom mi történik velem mostanában, de eddig 2 évig nem, az utóbbi napokban azonban annyira ellenállhatatlanul sóvárgom a nikotin után hogy úgy érzem megszegnetném az ígéretem és újra elkezdhetném szívni.. tudom hogy Isten szabad akaratot adott nekünk, de ha megszegném nem lenne mérges rám? Szerintetek akkor megbüntetne, és az ígéretem megszegése miatt elvenné tőlem a párom aki számomra a legkedvesebb? Nem éri meg kockáztatni? Vagy Isten nem így “működik”?
Az a baj egyrészt hogy a cigivel egy keserű bűzt húznak maguk után a cigisek, ami másra is káros nemcsak rád.
Igen, mindent ezenkivűl jól itélsz meg, mózesi szövetség megszegőit szétszóratás, fogságba vetés fenyegeti. Ami meg is történt Dachauval. Ez nem harag, hanem azerződési pont ami életbe lép. Úgyhogy igen, tarts ki, próbáld gyűlölni a cigit, vagy hatalmazd fel a párodat, hogy elvegye a cigisdobozt tőled és ne adja vissza semmi áron.. Ne rontsd el ezt az értékes kapcsolatodat, könyörgöm neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!