Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha megszegem az Istennek tett...

Ha megszegem az Istennek tett ígéretem, akkor meg fog büntetni?

Figyelt kérdés

Kb 1,5-2 éve volt egy csúnya vitánk a párommal, és akkor kb a szakítás szélén álltunk. Ott és akkor megígértem Istennek, hogy leszokom egy káros szokásomróp, a dohányzásról, ha cserébe a páromat nem veszi el tőlem.

Le is szoktam, már nem nyúltam nikotinhoz az ígéretem óta, és még mindig együtt vagyunk és nagyon szeretjük egymást. Azonban nem tudom mi történik velem mostanában, de eddig 2 évig nem, az utóbbi napokban azonban annyira ellenállhatatlanul sóvárgom a nikotin után hogy úgy érzem megszegnetném az ígéretem és újra elkezdhetném szívni.. tudom hogy Isten szabad akaratot adott nekünk, de ha megszegném nem lenne mérges rám? Szerintetek akkor megbüntetne, és az ígéretem megszegése miatt elvenné tőlem a párom aki számomra a legkedvesebb? Nem éri meg kockáztatni? Vagy Isten nem így “működik”?

dec. 29. 22:49
 1/5 anonim ***** válasza:
32%

Az a baj egyrészt hogy a cigivel egy keserű bűzt húznak maguk után a cigisek, ami másra is káros nemcsak rád.

Igen, mindent ezenkivűl jól itélsz meg, mózesi szövetség megszegőit szétszóratás, fogságba vetés fenyegeti. Ami meg is történt Dachauval. Ez nem harag, hanem azerződési pont ami életbe lép. Úgyhogy igen, tarts ki, próbáld gyűlölni a cigit, vagy hatalmazd fel a párodat, hogy elvegye a cigisdobozt tőled és ne adja vissza semmi áron.. Ne rontsd el ezt az értékes kapcsolatodat, könyörgöm neked.

dec. 29. 23:48
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen! Özönvizet zúdít rád, beteggé tesz, öngyilkosságba kerget, ilyesmik.
dec. 29. 23:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Első: lehet nem jól fogalmaztam, e-cigiről van szó, nem büdös és senki nem érzi hogy szívom, az nem okoz problémát.
tegnapelőtt 00:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem büntetne meg. De kitennéd magadat a gonosznak, és a hatásának. Jézus Krisztus mondta, hogy ne esküdjetek, Istenre főleg ne, de még saját magunkra se! Senkire se esküdjünk! Ha valamit be akarunk tartani, akkor valljuk meg Istennek, hogy bűnösek vagyunk, és hogy egyedül nem, vagy csak nagyon nehezen tudnánk megállni, hogy bizonyos bűnöket, vagy káros dolgokat ne csináljunk. És Istentől kérjünk segítséget imádkozás útján. Ne magunk erejéből próbáljunk ellenállni a gonosznak, mert már akkor a gonosz hat ránk, amikor magunk erejéből tennénk, és nem Isten segítségével csinálnánk, vagy Isten segítségét kihagynánk, visszautasítanánk. Imádkozni kell Istenhez, mert Isten mindig segít! Természetesen Isten segítségén kívül, nem kell hagynunk, hogy hasson ránk a gonosz, és mi is megtehetünk mindent, mert ha mi is beleadjuk a saját részünket, saját munkánkat, Isten azt külön megáldja, és még jobban fog tudni segíteni, és még eredményesebbek leszünk! De a lényeg, hogy ne egyedül csináljuk, hanem Isten segítségével, Istenben bízva, Istenhez imádkozva! Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget!
tegnapelőtt 00:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha fogadalmat tettél, akkor annak megszegése súlyos bűn. Viszont Isten nem olyan bosszúálló, hogy akkor elveszi a párod.
tegnapelőtt 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!