Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanúira miért mondják...

A Jehova tanúira miért mondják,hogy hamis tanítók?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 14. 21:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Mert kereszténynek vallják magukat, de mégis rengeteg pontban ellentmondanak a keresztény tanoknak.
2022. ápr. 14. 21:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen annak vallják magukat,de sok mindent tudnak idézni a Bibliaból...mármint ismerik a Szentírást,csak nem abban a formában hirdetik az igét?
2022. ápr. 14. 21:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Itt motoszkál a nyelvemen, csak nem jut eszembe. Pl. többször túlélték a világvégét.
2022. ápr. 14. 22:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Ők azt várják a világvégét? Vagy csak beszélni szeretnék róla?
2022. ápr. 14. 22:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Több világvégét is "túléltek".

Pl.: 2000 előtt: 2000 nem szerepel a bibliában, tehát világvége lesz.

(Szerintem 1999 sem szerepel.)

2022. ápr. 14. 22:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Igen, hamis tanítók. A sátán szolgái. Én úgy ismerem Keresztény Kálvinistaként mint a sajátomat. Képzeljétek, felhívott egy Jehova tanúja, nem is ismerem és hívott hogy ma emlékvacsora lesz és menjek el. Kiderítették hogy ki adta le neki a számom mert én csak 1 jehovást ismerek és o tudja a számom. Felhívtam hogy Marika néni, miért nem maga hív fel és mondja el.amit akar, miért adja meg a gyülekezetben másoknak a számom. Nagyon összevesztünk. Hívott az emlékvacsira, mondom hát én nem vagyok alámeritkezve akkor hogyan ehetem és ihatom Jézus testét meg a vérét. Elkezdte mondani hogy én nem ismerem a Bibliát meg nem azt eszik meg csak a 144.000 tag urvacsorazhat akik Jehovával vannak. Mondim neki ez valami új hülyeség. És ezen is összevesztünk, letette a telefont.

Marika nénit ismerem mióta az eszemet tudom, mindig Jehova könyveket kaptam tőle mert jártunk hozzá, 2017- ig minden konyvuk megvan nekem. Én úgy tudom hogy a 144.000 szerintük Jehova mellett lesz.

Ez valami új baromság hogy csak azok urvacsorázhatnak. Te, ezek változtatják a tanitásokat vagy mi?

2022. ápr. 15. 10:13
 7/11 anonim ***** válasza:
16%
És azzal a hamis annal mi van, hogy Jézus képében az Istenre uszítják az Ördögöt. hogy boruljon le előtte és imádja a saját teremtményét! Előbb talán a saját házad táján kellene körülézned, ha a hamis tanítókat, a Sátán szolgáit le akarod leplezni.
2022. ápr. 15. 13:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Van valami konkretum ami irasellenes? Mert olyat senki nem irt. Bizonyitekot senki nem irt le. Mi az ami miatt igy gondoljatok pontosan?
2022. máj. 28. 00:09
 9/11 anonim ***** válasza:

Valami ilyesmi van, hogy az utólsó ítéletnél 144 ezer embert mentenek meg. Szóval lehet, hogy te már nem fogsz beleférni. -Volt egy jehovás barátnőm.

A többi vallással ellentétben a magánéletedbe és beleszólnak.

2022. máj. 28. 00:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Van valami konkretum ami irasellenes?"

Igen van! Pl. az hogy Isten szócsövének mondják magukat holott ilyesmi nincs a Bibliában!

Jehova tanúi azt tanítják hogy az első világháború Sátán dühe miatt tört ki.

Az I. világháború 1914 júliusában tört ki. De a tanítás szerint Jézus októberben lett beiktatva királyként és akkor dobta ki a Sátán az égből.

Ok és okozat nem stimmel!

Sok van ami Írás ellenes a komolyabbakat meg sem említettem.

2022. máj. 28. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!