Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sátán hogyan jött le a földre?...

Sátán hogyan jött le a földre? Ma hallottam egy másik verziót Jehova tanúja szerint! Isten dobta le őt nem?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 5. 20:38
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
13%
Nincs sátán.
2022. ápr. 5. 21:20
 2/27 Dorkász06 ***** válasza:
32%

A Bibliában olvashatunk erről.

Így ír a Jelenések 12: 7- 9- ben:

"És háború tört ki az égben: Mihály (Jézus Krisztus másik neve) és az angyalai harcra keltek a sárkány ellen. A sárkány is harcra kelt az angyalaival együtt, de nem győztek, és többé már nem volt helyük az égben. Ledobták hát a nagy sárkányt, az őskígyót, akit Ördögnek és Sátánnak neveznek, aki az egész lakott földet félrevezeti. Ledobták őt a földre, és az angyalait is ledobták vele együtt."

Jehova Tanúi szigorúan a Bibliára építik a tanításaikat, ezért mondhatta ezt neked.

2022. ápr. 6. 13:42
 3/27 anonim ***** válasza:
54%

"Jehova Tanúi szigorúan a Bibliára építik a tanításaikat, ezért mondhatta ezt neked."

Ez nem igaz, ők szigorúan az Őrtoronyra építik tanításukat, amit olykor a Bibliával is alátámasztanak.

2022. ápr. 6. 17:39
 4/27 KZitus ***** válasza:
4%

„aki titeket bánt, az a szemem fényét bántja” Zakariás 2:8.

„Mindegyikünk önmagáról fog számot adni az Istennek” Róma 14:12

„Nem igazságtalan az Isten, hogy elfelejtkezzen a munkátokról és a szeretetről, amelyet neve iránt tanúsítottatok” Héberek 6:10

„Igazságos dolog Isten részéről, hogy nyomorúsággal fizessen meg azoknak, akik titeket nyomorgatnak, nektek viszont, akik nyomorúságot szenvedtek, enyhüléssel, velünk együtt, amikor az Úr Jézus kinyilatkozik a mennyből hatalmas angyalaival, lángoló tűzben, amikor bosszút áll azokon, akik nem ismerik az Istent, és akik nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézusról szóló jó hírnek." 2Tessalonika 1:6-9

2022. ápr. 6. 19:37
 5/27 anonim ***** válasza:
22%
sántán
2022. ápr. 6. 19:46
 6/27 anonim ***** válasza:
40%

Zakariás idézet kihez szól? Tudtommal a szektátokat a 19 században alapítottál adventizmusból kiszakadó emberek. Zakariás mikor is élt?

2022. ápr. 6. 20:16
 7/27 A kérdező kommentje:

Jaj értem! Nem értettem az Őrtorony kifejezést de annak most utána olvastam!

Érdekes dolog,de még mindig nem értem azt hogy miben különbözik egy vallasos ember egy Jehova tanúitol?

2022. ápr. 6. 22:11
 8/27 anonim ***** válasza:
75%

Így picit értelmetlen a kérdés. Nagyon sok vallás van, ezek közül egy a Jehova tanúi, más néven Őrtorony szervezet. Melyik másik vallásos emberhez képest miben különbözik?

2022. ápr. 6. 22:42
 9/27 A kérdező kommentje:

Mármint úgy értem,hogy őket szektasoknak nevezik! És van akit simán vallasos vagy hívő embernek!

Remélem érthetőbben írtam! :)

2022. ápr. 6. 22:59
 10/27 anonim ***** válasza:
0%
Sátán nem egy személy, hanem egy szimbólum. Úgy jött le, hogy sok két dimenziós létforma három dimenzióssá fejlődött, kialakítottak maguknak egy rahedli betegséget, és negatív torzulást. Voálá.. sátán..
2022. ápr. 8. 01:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!