Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Római Katolikus Egyház...

A Római Katolikus Egyház hamarosan a puszta fennmaradásáért lesz kénytelen harcolni?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 9. 17:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%

Valóbban nem igaz 9. amit írsz.

Van akinek segít hogy feldolgozza a gyászt, legyőzni a félelmet amikor tehetetlen, stb.

Vannak akik igazolják vele a teteiket, gyűlöletüket, stb.

2022. ápr. 20. 19:47
 12/16 anonim ***** válasza:
59%

Miért? Ön talán tud bizonyítékot mondani felsőbb hatalmak létezésére? Ez abszurd. Az összes hit... Részecskék alkotta sejtekből állunk. Az univerzum ah ősrobbanással jött létre tehát azelőtt nem volt idő. Ez felvet egy kérdést. Akkor istennek hogy volt ideje megteremteni mindent. Sehogy isten nem létezik.

És azt hadd tegyem hozzá hogy Ön is csak azért hisz benne mert belenevelték a szülei,ahogyan őket is belenevelték. És így tovább.

2022. ápr. 24. 22:45
 13/16 anonim ***** válasza:

Az hogy segít feldolgozni a gyászt, mentális kapaszkodót nyújt az még nem azt jelenti hogy mindez igaz.

Az hogy egyesek ezzel igazolják a tetteiket az egyenesen rossz.

Az iszlám terroristák is a paradicsomba kerülés reményében robbantgatnak.

2022. ápr. 25. 00:01
 14/16 anonim ***** válasza:
De hát mit tudhat egy 15 éves gimnazista fiú az ,,élet ,,nagy'' dolgairól'' #10 #11
2022. ápr. 25. 00:06
 15/16 anonim ***** válasza:

12.

En azt írtam, hogy ez nem igaz:

"A hit és a vallás csupán a régi emberek magyarázata a természet, általuk nem értett, törvényeire."

A vallás és az istenhit nem azért van, hogy a természet törvényeire alternatívát kínáljon.

Az istenhit egy világnézet, ahogy az is világnézet, hogy "isten nem létezik". Egyikre sincs bizonyíték.

"És azt hadd tegyem hozzá hogy Ön is csak azért hisz benne mert belenevelték a szülei"

De sokat tud valaki. Nekem ateista szüleim vannak, és ateistának neveltek.

2022. ápr. 25. 03:02
 16/16 anonim ***** válasza:

Anonymus121

A 11. válaszoló vagyok.

Egyet kell értenem a 15. válaszolóval abban hogy

- vallások nem csak természeti törvények magyarázására szolgálnak

- nem minden hívőt neveltek annak

- nincs bizonyíték a nem létre

Jöttél például az ős robbanással. Mi van ha azt egy isten hozta létre.

A gyász feldolgozásábban segíthet. Megnyugvással töltheti el a gyászolót a gondat hogy a mennyben majd találkoznak(akkor is ha az a valószínübb hogy a pokolra kerül ő is és a szerete is).

A vallás nevében gyilkolás és a tettek vallással való igazolása valóbban rossz. De nem is állítottam hogy jó lenne.

15 éves vagy.

Én például úgy tudom a regisztrációs korhatár 16 év.

Egyébként a megrögzött ateista nézet helyet lehet az agnosztikus nézettel tisztábban látnád a világot.

2022. ápr. 25. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!