Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit csinál egész nap Ramadan...

Mit csinál egész nap Ramadan alatt egy muszlim férfi aki nem dolgozik, mert jól áll anyagilag?

Figyelt kérdés
Hogy kell ezt elképzelni? Olvassa a Koránt, mecsetbe jár, imádkozik? Végiggondolja az életét, megbánja a bűneit?

2022. ápr. 3. 18:10
 1/10 anonim ***** válasza:
57%

Egy ismerősösöm lakott muszlim országban, járt ott egy főiskolára is.

Szerinte a diákok napközben feküdtek a padok között, köpködtek (mert a nyálukat sem nyelhetik le), és fenyegették őt, ha ivott.

2022. ápr. 3. 18:52
 2/10 A kérdező kommentje:
😂😂😂
2022. ápr. 3. 19:20
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

1-es vagyok.

Azt is kérdezték tőle, hisz-e Istenben. Amikor azt válaszolta, hogy nem, azt mondták: "akkor kommunista vagy".

Lehet lepontozni.

2022. ápr. 3. 19:27
 4/10 A kérdező kommentje:
Csak röhögtem.... 🤷🏼‍♀️ Elképzeltem a jelenetet
2022. ápr. 3. 19:30
 5/10 A kérdező kommentje:
Amúgy én nem pontoztam se le se fel se középre 😁
2022. ápr. 3. 19:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Bármit csinálhat, csak naplementéig nem ehet és nem ihat. Vannak kivételek pl.: állapotos nők, de te férfiakra kérdeztél.

Lényegében ahogy egyes írja, a koplalástól fáradtak.

Naplemente után ezt alaposan bepótólják.

2022. ápr. 3. 20:42
 7/10 anonim ***** válasza:
61%
De akkor miért nem úgy eszik, hogy vacsira bekajál valami zöldségeset, gyümölcsöset, aztán reggel felkel napkelte előtt, és betol egy jó kiadós tevepörköltet, vagy májjal töltött kecskecombot, amivel elvan aztán egész nap, és akkor nem lenne fáradt meg enervált.
2022. ápr. 4. 02:57
 8/10 Isti22 ***** válasza:
100%
Ugyanazt csinálja, amit a nem böjti időszak alatt. Miért azt gondoltad, hogy egész nap eszik amúgy, aki nem dolgozik? :)
2022. ápr. 4. 06:40
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Böjtölnek, nem esznek és nem isznak semmit sem, csak naplemente után, de akkor annyit, amennyit csak bírnak.
2022. ápr. 4. 12:04
 10/10 anonim ***** válasza:
83%

Éppen Ramadan van ami számunkra a legfontosabb hónap az évben. Elég szànalmas vàlaszok születtek. A Ramadan a lelki feltöltődésről szól.

Ezért aki teheti az imàit mecsetben végzi, önkéntesen adakozik a szegényeknek, olvassa a Korànt, Prófétànk (béke legyen Vele) életét tanulmànyozza. A jócselekedetek különösen fontosak ilyenkor.

Allah adjon minden muszlimnak békés Ramadànt !

2022. ápr. 4. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!