Hit Gyülekezete istentiszteleteire, ami szerdán és szombaton van Budapesten, milyen ruhában szoktak menni az emberek? Kosztümben, öltönyben vagy lehet "hétköznapi" ruhában is menni?
#31. Írtam. Remélem, nem néztem el.
Nem kaptál privát üzenetet? :/
21
"Igen, a katolikus templomban. És nem az ifjúsági táborban. Egy katolikus nő a hétköznapokon úgy öltözködik, ahogy akar, senki nem fogja megbélyegezni, ha kilóg a térde vagy a válla. Én egyetlen egyszer mentem el egy hgy-s ifjúsági konferenciára..."
En meg dolgoztam katolikus munkahelyen, ahol pl. nem lehetett terd felett a szoknya az ott dolgozoknak, akar katolikus volt, akar nem. Ifjusagi taborban dolgozoknak sem. Nem csak a templomban.
Igazabol az mergesit, kivulallokent, hogy akkora szajjal "szektaztok", es jon a pszichologia, pedig a hitgyuli nem szekta. Ezt a szot, hogy "szekta", nyugodtan nyugdijazni lehet, mert mar csak arra szolgal, hogy leszoljanak egy masik egyhazat.
Te elmentel, egy ido utan nem tetszett, rendben. A kerdezo is elmegy es sajat maga eldonti, hogy mit gondol rola. Szerinted mennyire erdekli a szektazasod? Szerintem semennyire.
Pedig teológiai értelemben szekta. Nem attól lesz szekta egy felekezet, hogy szoknya érhet-e tért fölé.
Deohgynem szekta. Nézd meg, mit művelnek:
https://www.youtube.com/watch?v=BIaPrM6_pJc&ab_channel=Tamas..
Mondok jobbat, ettől függetlenül is szekta. Amit a videón látsz, már csak tünete a kórnak.
34
jo, akkor ird le, hogy teologiai ertelemben mi az, hogy szekta
"Olyan vallási közösségek, amelyek, valamely nagy kultúra vallási közösségének tanaiból és gyakorlatából származtatják magukat, de azzal mégsem kívánnak azonosulni"
Ez egy általánosabb megfogalmazás, már ez alapján is szektának minősül. De gondoltam olyan jelentős teológiai különbségekre is, mint hogy nem fogadják el az egy keresztséget (ez pedig a keresztények túlnyomó többsége elfogadja), újjáélesztik a régi nesztoriánus eretnekséget, elutasítják a keresztények által elfogadott korai egyetemes zsinatokat is.
S látod, még csak nem is írtam az általános, mindenki által ismert mantrákat a fetrengésről, kamu csodáikról, halandzsázásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!