Hit Gyülekezete istentiszteleteire, ami szerdán és szombaton van Budapesten, milyen ruhában szoktak menni az emberek? Kosztümben, öltönyben vagy lehet "hétköznapi" ruhában is menni?
"Erdekes, mert a katolikus misen valo megjelenesre ugyanez vonatkozik. Pl. nem lehet lathato a nok valla. Ez sokszor ki is van irva a templom bejaratanal."
Igen, a katolikus templomban. És nem az ifjúsági táborban. Egy katolikus nő a hétköznapokon úgy öltözködik, ahogy akar, senki nem fogja megbélyegezni, ha kilóg a térde vagy a válla. Én egyetlen egyszer mentem el egy hgy-s ifjúsági konferenciára, ötven fok volt árnyékban, és a rendezők folyamatosan a lányok öltözékével voltak elfoglalva, rászóltak arra, akinek, ha leült kint volt a térde, meg ilyenek. És ez nem istentiszteleten volt, hanem egy balaton-parti táborban. (Ahol persze a strandra nem lehetett lemenni, mert az már végképp erkölcstelen lett volna.)
Lehet itt gúlyolódni, hogy "én kis pszichológus", de amit írtam, nem én találtam ki. A hétköznapi öltözködés ilyen szintű beszabályozása szektás, és a Bibliával sem támasztható alá.
22
Ha annyira szellemi az a tábor, talán nem az öltözködéssel kellene foglalkozni. Csak mondom.
Aztán áruld már el, miféle szellemet zavar, ha kilátszik valaki térde?
A Kérdezőnek: nem kell bejelentkezni, odamész és kész. Senkinek nem fogsz feltűnni, sokan vannak, bár már jóval kevesebben, mint 10 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!