Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Normális, hogy kicsit kimerült...

Normális, hogy kicsit kimerültnek, de feltöltöttnek érzem magam, egy félóránál hosszabb ima, elmélkedő/meditatív ima vagy meditáció után?

Figyelt kérdés

Át kell mozgatnom a testem utána, annak ellenére, hogy több testhelyzetet felvettem közben, például térdelés, törökülés, lótuszülés és a kezeim is volt, hogy széttártam, volt hogy összetettem és volt, hogy egyszerűen egymásba helyeztem őket. Valamiért feltöltődve, nyugodtan és kipihenten éreztem magam, de mégis át kellett mozognom és vissza kellett állnom a világi gondolatokhoz, hangokhoz, szépen lassan. Valamiért hasonló érzetem volt belsőleg is, mintha sokat gondolkodtam volna, pedig ennek éppen az a lényege, hogy nem gondolkodok, hanem Istenre és magamra koncentrálok, jelen vagyok és a történésekre, az ok-okozatra ráépítem még a jelenlétet, hogy ezzel az istenkapcsolatom is elmélyítsem, illetve magamat is és ezzel valamilyen szinten Istent is megismerjem mélyebben és minél közelebb kerüljek hozzá. A cél, hogy gyakorlatilag a lelkem és a szellemem egy magasabb szintre emeljem és már-már szinte elhagyjam a fizikai valóm.

Normális ez? Miért történik?

2022. márc. 21. 12:38
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Feltéve, ha lehet, normális válaszokat kérek!
2022. márc. 21. 14:01
 2/19 anonim ***** válasza:
0%
Erre van a káma szútra.
2022. márc. 21. 16:50
 3/19 anonim ***** válasza:
24%
Én pl. be sem fejezem az imát és már horkolok is. Abszolút nem fárasztó.
2022. márc. 21. 19:54
 4/19 A kérdező kommentje:

#2.

Dehogy! Az ima és például a meditáció célja is a földi vágyak és a materiális test elhagyása. A sóvár vágy a szenvedés egyik gyökere.

2022. márc. 21. 20:01
 5/19 A kérdező kommentje:

#3.

Nem ilyen jellegű fáradságról írtam.

2022. márc. 21. 20:01
 6/19 anonim ***** válasza:

Nem tudhatom biztosra, de valoszinuleg azert, mert az izmaid ellazulnak, relaxalt allapotba kerulsz agyilag is. A relaxacio utan sem lehet csak ugy felkelni es folytatni a napot, hanem kicsit at kell a tagjaidat mozgatni, hozzaszokni a hangokhoz, a korulotted levo vilaghoz, lassan felulni, aztan felkelni stb.

"Belsőleg is, mintha sokat gondolkodtam volna, pedig ennek éppen az a lényege, hogy nem gondolkodok, hanem Istenre és magamra koncentrálok"

Erre is az vonatkozik, hogy igazabol erosen koncentraltal.

Ugyhogy szerintem normalis.

2022. márc. 21. 22:43
 7/19 A kérdező kommentje:

#6.

Köszönöm, de a relaxációt nem lehet ehhez hasonlítani. A relaxációnak igazából nincs mélyebb tartalma, egyszerűen pihenés, ahogy a neve is mutatja.

2022. márc. 22. 16:21
 8/19 A kérdező kommentje:

#8.

Miért is?

Inkább te nem értesz a keresztény imádhoz/elmélkedő imádsághoz, a buddhista meditációhoz, a szúfi elmélkedő imához, valamint a manicheus meditatív imához.

2022. márc. 22. 19:54
 9/19 anonim ***** válasza:
No, mivel ezek a vallási irányzatok egymást elítélik, kizárják, ezért maximum te nem értesz hozzá
2022. márc. 22. 20:40
 10/19 A kérdező kommentje:

Miért zárnák ki? Hallottál már a manicheizmusról? Az ősi magyarok közül is többen követték, amit ékesen őriz a bölcs, rábaközi hagyomány. Japántól egészen Európáig követték és még bizonyos helyeken követik is. A kor egyik legnépszerűbb szinkretista vallása és hitrendszere volt.

Egyébként manapság is van olyan, hogy valaki egyszerre buddhista és keresztény szerzetes. Én is ismerek egy olyan jezsuita szerzetest, aki egyébként zen mester és szerzetes is egy személyben. Sőt, még olyan dervisről, meg kabbalistáról is hallottam, aki ötvözi a hitét amolyan keleti irányba, nem beszélve a zoroasztrianizmusról, amit gyakorlatilag Kelet-Perzsiában a korban mindenki egyszerre gyakorolt a buddhizmussal, majd később ebből alakult ki a bon vallás, Tibet ősi hitvilága.

2022. márc. 22. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!