Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha kèt embert egymàsnak szànt...

Ha kèt embert egymàsnak szànt Isten akkor lètezik hogy az egyik igy se lesz szerelmes?Vagy a szerelem Istentől van?

Figyelt kérdés

2022. márc. 11. 13:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
8-as akkor Isten csak fontosabb mint egy nő.
2022. márc. 12. 20:35
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem csak annyit lehet tudni hogy Istennek vannak kiválasztottai, akivel mindenképp megcselekszi akaratát. Régen ezek voltak a próféták.

Vagy éppen Szűz Mária, aki megszülte Krisztust.

Ugyanakkor szerintem egyrészről Krisztus kijelentései adhatnak eligazítást. Pl. A hűtlen asszony esete akit Krisztus megment a megkövezéstől és visszarendeli a férjéhez avval, hogy menj és ne vétkezz többé.

Bár a példa nem egészen fedi kérdésedet mert ő a több éves férjét csalta meg.

Lehet a kérdésedet az embernek adományozott szabad akarattal is magyarázni, hogy ebben csak az ember lelkiismerete dönt.

Ugyanakkor az is megtörtént velem, hogy partneremmel, azonos dolgok történtek. Én otthon felejtettem a bankkártyámat, ő tíz perc múlva felhiv nem találja a bankkártyáját. És mire haza megyek és magamhoz veszem kisvártatva felhiv hogy megtalálta az autóban a kéziféknél leesve.

Mire is gondolhat ilyenkor az ember? Talán hogy jóban rosszban azonos dolgokban egymásnak teremtett Isten?

2022. márc. 13. 04:51
 13/13 anonim válasza:
Isten már eleve elrendeli az életünket és ezt akkor mi is megtudjuk, de amikor megszuletunk, elfelejtjuk. Ha valaki nem lesz szerelmes beléd, ez volt megirva. Lehet az van megirva hogy ne viszonozza, de lehet majd később egymásba szerettek valaki mással. Nem tudhatod. De ha van valaki akit isten tényleg neked szán, akkor egy nap vissza fog térni. Ez biztos. Velem így volt.
2022. márc. 14. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!