Ha kèt embert egymàsnak szànt Isten akkor lètezik hogy az egyik igy se lesz szerelmes?Vagy a szerelem Istentől van?
Szerintem csak annyit lehet tudni hogy Istennek vannak kiválasztottai, akivel mindenképp megcselekszi akaratát. Régen ezek voltak a próféták.
Vagy éppen Szűz Mária, aki megszülte Krisztust.
Ugyanakkor szerintem egyrészről Krisztus kijelentései adhatnak eligazítást. Pl. A hűtlen asszony esete akit Krisztus megment a megkövezéstől és visszarendeli a férjéhez avval, hogy menj és ne vétkezz többé.
Bár a példa nem egészen fedi kérdésedet mert ő a több éves férjét csalta meg.
Lehet a kérdésedet az embernek adományozott szabad akarattal is magyarázni, hogy ebben csak az ember lelkiismerete dönt.
Ugyanakkor az is megtörtént velem, hogy partneremmel, azonos dolgok történtek. Én otthon felejtettem a bankkártyámat, ő tíz perc múlva felhiv nem találja a bankkártyáját. És mire haza megyek és magamhoz veszem kisvártatva felhiv hogy megtalálta az autóban a kéziféknél leesve.
Mire is gondolhat ilyenkor az ember? Talán hogy jóban rosszban azonos dolgokban egymásnak teremtett Isten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!