Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagyböjt idején te miről...

Nagyböjt idején te miről mondasz le?

Figyelt kérdés

2022. márc. 8. 14:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem ítélkezem senki felett! Én már gyerekként is csak azért ettem húst, mert a szüleim szerint humánusan vágják az állatokat. Gyerekként többször is anyámék elé álltam, és megbeszéltem velük, hogyan is kerül a hús a tányérra, nagyon fontos volt nekem. Aztán felnöttként már több információ eljutott hozzám az állatiparról, és akkor döntöttem úgy, hogy én nem szeretnék ebben részt venni többet. De nem ítélem el azokat, akik másként gondolkodnak mint én, ez személyes döntés.

2022. márc. 17. 21:34
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Én a húsról, tojásról, tejről, alkoholos italokról, édességekről mondtam le. Ezenkívül megfogadtam, hogy többet fogok Istenhez fordulni, akár imádság keretein belül, akár meditációval, akár bármi mással, illetve több időt fogok a családommal tölteni és többet fogok adakozni azoknak, akik rászorulnak, valamint próbálok az erkölcsösségre és az önmegtartóztatásra törekedni. Ma csak nyers zöldségeket és vizet fogok enni, meg inni (nagycsütörtök, vagy zöldcsütörtök), holnap pedig csak kenyeret és vizet.

Mindenkinek áldott és sikeres felkészülést a feltámadás ünnepére, húsvétra! :-)

2022. ápr. 14. 02:30
 23/24 anonim ***** válasza:
Semmiről, tök hidegen hagy az egész.
2022. ápr. 16. 13:53
 24/24 anonim ***** válasza:
Köszi 22-es, neked is! :)
2022. ápr. 16. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!