Nagyböjt idején te miről mondasz le?
Figyelt kérdés
2022. márc. 8. 14:36
11/24 anonim válasza:
Hal az belefér előző? Sok római katolikus szerint a hal az nem is hús - legalábbis a húsvéti böjt idején nem az. :)
12/24 anonim válasza:
Persze, ilyenkor az tart életben... c:
13/24 anonim válasza:
Megértelek téged.
Kontrasztképpen: Jézus nem evett halat sem 40 napig a sivatagban, őt nem az tartotta életben.
14/24 anonim válasza:
Na igen, de ez csak jelképes böjtölés. Se húst, se halat, de bármiféle kaját sem evett, úgyhogy ha úgy tennénk, ahogy Ő, a vallásunk rég kipusztult volna. Itt azon van a hangsúly, hogy képesek vagyunk-e lemondani valamiről, nem azon, hogy utánacsináljuk.
15/24 anonim válasza:
Nahát, akkor én nagyon rosszul tudtam. A vega válaszoló vagyok, azt hittem a böjt az húsmentességet jelent. Akkor én a sajtról, édességekről is lemondok. Talán a tojásról is.
16/24 anonim válasza:
Ismerek keresztényeket, akik a felnőttkori Istenhez való megtérésük és bemerítkezésük után időnként böjtöltek, 40 napig nem ettek semmit, és nem csak hogy túlélték, de tökéletes egészségben voltak, vidámak voltak.
Persze a hosszabb igazi böjtöt Istenhez való őszinte megtérés és személyes kapcsolat nélkül nem javaslom senkinek sem!
17/24 anonim válasza:
Igen, vannak akik ezt bevállalják, de ez sem egészen ugyanaz. Jézus a sivatagban nem csak az élelmet, de az innivalót is nélkülözte. Szerintem erre 40 napig senki sem vállalkozna.
16-os, a tojást én bennhagynám az étrendben, mert kell azért a fehérjebevitel, de persze rajtad áll.. :D
18/24 anonim válasza:
Voltam már vegán 2 évig, semmi állati eredetűt nem ettem, de nagyon figyeltem hogy egészségesen étkezzem:) nem nagy dolog ám, mint amilyennek gondolná az ember először :)
19/24 anonim válasza:
Nem én voltam, aki 40 napig böjtölt úgy, hogy nem evett semmit sem, hanem több ilyen keresztény barátom volt.
20/24 anonim válasza:
Hűha, az bevállalós. Nem tudom elképzelni, hogy bírnám. És mi ösztönzött téged vegán, és vegetáriánus életmódra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!