Hinnénk Istennek, ha eljönne és megmutatná magát, mert már senki semmit nem hisz el ebben a világban?
Milyen módon jönne el és mutatná meg magát?
Ha akarná akkor megtudná győzni az embereket mivel mindenható és mindentudó. Így tudná mindenkiről hogy mivel tudja meggyőzni és meg is tudná azt tenni.
"Ha valaki valamiben nem akar hinni, mindig talál kifogást."
Ez inkább a hívőkre igaz. A nem hívőknek "mindössze" annyi a kifogásuk, hogy semmi nem utal olyanra, hogy isten igazgatná a világot. Arra viszont minden más utal, hogy az embernek szüksége van arra, hogy higgyen valamiben, és ezért kultúránként eltérő isteneket talál ki. Ennyit erről. Vagy te miért nem hiszel a nagy rózsaszín egyszarvúban, aki mindenek felett áll? Azért, mert nincs okod rá, hogy higgy benne. Nincsenek ráutaló jelek.
Emberként gondolkodsz.
Amikor isten megmutatja magát nekem, érzem, hogy a valóság része vagyok. Árad felém és belőlem az isteni igazság.
Mikor visszaereszkedem emberbe, el se tudom képzelni az előtte pár perccel megélt csodát. Az agyam, az anyagi lét egyszerűen képtelen akármennyire is megközelíteni a valóságot.
Amikor isten megmutatja magát valaminek, az a valami onnantól kezdve megingathatatlanul tudja majd istent.
Mivel ez egy végtelen isten, ezért mindig pontosan az történik, amit ő akar.
Most is.
De ha az lenne a szándéka, hogy mindenki higgyen benne, akkor mindenki hinne benne.
Nincs ebben csoda. Ez a végtelenség.
"Arra viszont minden más utal, hogy az embernek szüksége van arra, hogy higgyen valamiben"
tehát az ateisták milyen emberek?
Az ateisták sem teljesen a tudásból indulnak ki, mert úgy semmit sem tudnának csinálni, rövid lenne az élet.
De VALLÁSOS hitük az nincsen.
8
de valamiben tehát mind hisznek és "kultúránként eltérő isteneket találnak ki"
csak "vallásos" hitük nincs, vagyis vallást nem gyakorolnak
ezt mondod
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!