Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagy bűn,ha csak most kezdek...

Nagy bűn,ha csak most kezdek bele a böjtbe?

Figyelt kérdés
Ez lett volna az első,de Hamvazószerdán (az első napon) elbuktam,és tudni kell hogy szerintem nem vagyok a legnagyobb akaraterővel rendelkező ember. (Persze ezen szeretnék fejleszteni) Szóval elbuktam,és nem csináltam tovább. Most újra megjött a motivációm,de félek hogy ezzel már nem számítok teljesértékű böjtölőnek.

2022. márc. 6. 17:01
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Nem.

Amúgy az ördög folyamatosan kisért szóval amugyis nehéz megtartani

2022. márc. 6. 17:33
 2/5 anonim ***** válasza:
48%
Azért milyen érdekes, hogy a COVID eltűnik Hamvazószerdára...
2022. márc. 6. 18:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Böjtbe bármikor bele lehet kezdeni, bár jellemzően a péntekek ilyen bűnbánati napok, amikor nagypéntek eseményeire emlékezünk vissza. A nagyböjtnek megvannak a maga szabályai, figyelj oda, hogy továbbiakban megtartasd.

Egyébként nem igazán kell nagy akaraterő ehhez a részéhez szerintem, mert az ember egyébként se eszik minden nap húst. Tehát a húsról való lemondás a böjt könnyebb része.

2022. márc. 6. 18:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
a Hamvazószerda szigorú böjti nap, így azt meg kell gyónnod (meg ha ettél pénteken húst, azt is). De jobb későn elkezdeni, mint soha.
2022. márc. 6. 18:38
 5/5 anonim ***** válasza:
8%
Igen, kapkodd gyorsan az ostyákat meg a szentelt vizet mert a végén még a pokolra kerülsz
2022. márc. 6. 18:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!