Létezik Isten? Van valami fent ami irányitja az életünket?
Ha igen, miert?
Ha nem, miert?
A te velemenyedre vagyok kivancsi, nem arra masok mit gondolnak.
Koszonom
„Létezik Isten?” Van valami fent ami irányitja az életünket?
Igen, szerintem létezik, de nem valahol fent, hanem itt bennem, benned, és mindenben ami csak létezik. Teljesen más, mint amit a vallások igyekeznek elhitetni velünk, nem egy valaki, nem egy személy.
„Ha igen, miert?”
Azért, mert én vagyok. Kell, hogy létezzen hiszen én belőle fejlődtem ki, én tudtommal ugyanis leg-előbbrehaladt fejleményeinek itt a Földön, az embereknek egyike vagyok.
Isteni kilétünk éber tudatunkkal közösen a karma törvénye szerint irányítja életünket, nem felülről, hanem belülről.
14/
„De ez teljesen ellentmond a Biblia tanításának, ugyanis ott egyértelműen egy isteni személyről van szó.”
A Bibliát gyarló emberek írták gyarló embereknek, a tudat hajnalán, ez azonban nem jelenti azt, hogy a bibliát el kell dobni, van benne igazság is, de nagyon sok benne a jelképes tanmese és a tévedés is. Mindamellett a mai napig maradt a könyvek könyve, ne dobd ki, mert még hasznát veheted!
„Magyarul akkor a Biblia mehet a kukába?”
Isten nem egy valaki, nem egy személy, Isten egy személynél minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb, hatalmasabb, bölcsebb, stb., stb. A nehézség ott adódik, hogy mi egy ilyen tekintélyt nem tudunk elképzelni anélkül, hogy egy valakire, egy személyre gondolnánk.
Isten nem egy személy, de válhat nekünk személyessé, mint ahogy Názáreti Jézusnak személyessé vált, aki Őt Mennyei Atyának nevezte és úgy is szólította, tudva hogy saját isteni kilétével van dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!