Létezett a világ, mielőtt bárki megfigyelhette volna?
"Nem vágják a srácok a kvantumfizikát:)"
A Nobel-díjas Richard Feynman mondta, hogy szerinte senki sem érti a kvantummechanikát senki sem érti.
Lásd itt: [link]
Szóval csak okosan az ilyen kijelentésekkel. Főleg úgy, hogy teljesen laikus vagy a témában.
Pontosabban:
*A Nobel-díjas Richard Feynman mondta, hogy szerinte senki sem érti a kvantummechanikát.
Na igen.
De azért olyanok vannak, akik számolni tudnak vele.
Nyilván, Fenyman nem arról beszélt, hogy semmit nem tud róla senki. De úgy gondolom, hogy ez a legnehezebb tudományterület, szóval felesleges azon viccelődni, hogy valaki ezt nem érti. Főleg akkor felesleges (és nevetséges) ha egy olyan ember teszi ezt, akinek szerintem még egy középszintű érettségije sincs fizikából.
Brian Cox és Jeff Forshaw közös könyve "A kvantum világegyetem" csak egy ismeretterjesztő könyv a témáról, de nehezen emészthető olvasmány, legalábbis úgy vélem az átlag embernek az. Hol van ehhez képest az egyetemi tananyag?
Az is lehetne a kérdés, hogy Isten is ott volt-e vagy van-e ha ember nincs?
Pl. a fa kidől mi értelme van, ha nincs körülötte semmi? A Marson miért fúj a szél, ha csak homok van ott és senki semmit nem látogat? Értelmetlen, nem?
"Pl. a fa kidől mi értelme van, ha nincs körülötte semmi? A Marson miért fúj a szél, ha csak homok van ott és senki semmit nem látogat? Értelmetlen, nem?"
Es ki mondta, hogy ertelme kell legyen a dolgoknak? A fa nem azert dol ki, mert annak ertelme van, hanem azert, mert elkorhad, es a lassan felemesztodo tarto reszek nem birjak tovabb a terhelest. A marsi szel sem azert fuj, mert annak ertelme van, hanem mert a Nap suti a bolygot, emiatt azon felmelegszik a legkor egy resze, igy legmozgasok tamadnak.
A dolgoknak nem ertelmuk van, hanem megtortennek, es az ember az, ertelmes leny leven, aki ertelmet rendelget az egyes tortenesekhez, valtozasokhoz.
"A Nobel-díjas Richard Feynman mondta, hogy szerinte senki sem érti a kvantummechanikát senki sem érti."
Én értem. A fizikus nem érti, akkor ne a világ nevében beszéljen. Sok biológus még hisz pl. az evolúcióban is, ami ugyebár kamu.
Figyeljetek ide bogaraim: a tudósokban felesleges ennyire hinni, inkább érdemes őket is ellenőrizni. Persze nektek ez nehéz, mert láthatóan nem értetek semmihez, csak a romboláshoz, meg az indoklás nélküli trollkodáshoz.
Tényleg úgy akartad bizonyítani, hogy én nem értek a kvantumfizikához, hogy idéztél egy ilyen marhaságot? Ebből is látszik, hogy fogalmatok sincs erről sem, különben tételesen elmagyaráztad volna, hogy miért tévedtem. De ilyet sosem láthatunk tőletek:)
A fizikus azért gondolta, hogy senki nem ért hozzá, mert materialista gondolkodással valóban nem érthető meg a kvantumfizika. Úgy gondolta, hogy ha ő hülye, akkor mindenki hülye. Ezzel akaratlanul is engem bizonyított, hogy a materialista gondolkodás zsákutca
"Én értem. A fizikus nem érti, akkor ne a világ nevében beszéljen. Sok biológus még hisz pl. az evolúcióban is, ami ugyebár kamu."
Nem olyan értelemben nem értik, hogy ne tudnának számolgatni, és kísérleteket elvégezni. Olyan értelemben érthetetlen, hogy nehéz megmondani, hogy miként lehet egy részecske egyszerre több helyen.
Nincsenek olyan biológusok, akik nem hisznek az evolúcióban. Mert abban nem kell hinni, mivel bizonyítékok vannak rá.
Ha valaki tagadja az evolúciót, az már nem biológus. Nem dolgozik az egyetemen, hanem a szombati adventista istentiszteleten prédikálja az áltudományokat.
"Tényleg úgy akartad bizonyítani, hogy én nem értek a kvantumfizikához, hogy idéztél egy ilyen marhaságot?"
Te NEM ÉRTESZ a kvantummechanikához. Ne tettesd már magad teljesen hülyének! A kvantummechanika egyetemi szintű tananyag, és nagyon erős matematikát használ, olyat, ami neked nincs meg. Az, hogy elolvastál egy Wikipédia cikket, nem jelenti azt, hogy értesz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!