Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van ez hogy egyszer...

Miért van ez hogy egyszer hiszek egyszer nem? Egyszer biblia mellet állok egyszer a világ mellet?

Figyelt kérdés
2022. febr. 22. 12:54
 1/9 anonim ***** válasza:

Ilyen világot élünk, nincs min csodálkozni. Magam is ingázok a hit és a kétségek között, néha gyengébb pillanataimban olyan messzire megyek, hogy még Isten létezésében is kételkednem.

Ebben a materialista, fogyasztói kosár orientált társadalomban, hogy is lehetne készpénznek venni amit leírtak a próféták és az apostolok?

Sokminden kétséges ebben a világban, így már nem lepődöm meg amikor megtudom, milyen sok ember nem hisz semmiben. Talán valahol legbelül irigylem is azokat akiknek nincs kétségük a hitük felől.

Az út nehéz. De az út mindig ott van nekünk, hogy kövessük, nem számít hány alkalommal bukunk el.

2022. febr. 22. 13:14
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
A Biblia nem áll a világgal szemben, hanem egy élhetőbb, boldogabb világot kínál. Tehát felesleges szembenállást képzelegni, mert nincs ilyen.
2022. febr. 22. 13:47
 3/9 anonim ***** válasza:
34%
EGyszerre csak egy Urat szolgálhatszés ezért ingázol Isten és Sátán közt. A munkahelyi\iskolai környezeted talán folyamatosan fertőz. Elég ehhez egy kört tenni a szmogos húgyos városba és máris a pokol bugyraiban vagy. Míg egy kellemes Tiszta Természetes erdőben Megtalálod Istent ismét. Kérd Isten segítségét akárhányszor csak lehúznak, de nem véletlenül találták azt ki, hogy hívő emberek erősítik és segítik egymást. Nem kell ahhoz templomba járni, mert elég a közös egyetértés és Ott már Jelen van Isten. Szép napot és Életet.
2022. febr. 22. 13:55
 4/9 anonim ***** válasza:
61%

Itt jön adás a Mennyből ill a világból, akár a pokolból is. Ilyenkor nyisd ki Bibliát és keress választ ott. Jézus nem fogja azt tanácsolni, hogy a világot válaszd, ugye. Na, de a Benne való hitedet folyamatosan erősítened kell.

Ha a világ a farkas és mi a malacka, akkor azaz eset forog fent, hogy beakarja rakni az első lábát azt a másikat majd a többit. Na, anno én ilyenkor kijelentettem, hogy nálam Jézus Krisztus az Úr, Jézus vérén meglettem váltva! Így adtam át teljesen életemet Jézusnak! Ez egy folyamat! Nyugodtan kérdezz, főleg Jézust. Áldás!

2022. febr. 22. 14:24
 5/9 anonim ***** válasza:
39%
Giselle Arkangyal hehe, örülök neked kedvesem. :) Kérdező!Szerintem MIndenképp az Életet válaszd, ami éltető; és ne a gonoszt, ami mérgező. Akkor se, hogyha a fizetésedet tőle kapod, mert a Világ viszont Istené, a Minden, amit ő adott. Az már más kérdés, hogy valaki mindezt bezsákmányolja s pénzért, szenvedésért átadja.
2022. febr. 22. 14:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Könnyebb lenne kevésbé klisés választ adni ha kicsit többet írnál.

Például mi az ami eltántorít az egyik oldaltól a másikhoz, mi az ami vissza terel?

Mi az amit ilyenkor gondolsz? Lehet hogy valami félre értés az egész gyökere.

2022. febr. 22. 14:50
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Én tudok egy jót. Ugrálj sokat a küszöbön akkor Isten egyszer megfenyit és akkor leszel a gyermeke. Xd
2022. febr. 22. 16:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Ezzel én is így vagyok.
2022. febr. 23. 11:30
 9/9 Dorkász06 ***** válasza:
Ezzel a gondolattal nem vagy egyedül. A hozzászólásokból is kiderül, hogy ma is előfordul, de a Biblia is beszámol ilyen esetről. Egy alkalommal Illés próféta szólította fel a népet, hogy döntsék el, hogy melyik oldalon állnak (1. Királyok 18. fejezetben olvasható ez a történet. A 21. vers ezt mondja: És odamenvén Illés az egész sokasághoz, monda: Meddig sántikáltok kétfelé? Ha az Úr az Isten, kövessétek őt; ha pedig Baál, kövessétek azt."). Ebből látszik, hogy Isten szeretné ha határozottan állást foglalnánk. Ehhez szükség van arra, hogy erős meggyőződésből fakadó hitünk legyen. Melyet a Biblia tanulmányozása által szerezhetünk meg. Így világosan látni fogjuk, hogy melyik út merre vezet. Ez pedig segít eldönteni, hogy merre akarjunk menni. Természetesen a világban látható élet számos ponton sokkal könnyebbnek tűnik, de ha a következményekre is gondolunk, akkor sokkal veszélyesebb is.
2022. márc. 30. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!