Aki naponta gyakorolja a vallását, az egy idő után edzett hívő lesz?
A hitet nem lehet edzeni.
Ha te egyre jobban hiszel, abból először hiszékenység, majd később fanatizmus lesz.
Hát, Kreatti, most nagyon igazat írtál.
Tudnék én is sok példát mondani rá.
Viszont én úgy vagyok vele, hogy valamiben annyira kell hinni, amennyire valószínűsíthető a dolog.
SEMMIKÉPPEN nem érdemes a hitedet csak azért növelni, hogy több legyen belőle - mert akkor jön az, amit én írtam: előbb a hiszékenység, majd a fanatikus vakhit.
És ez sajnos előfordulhat bármilyen jó lelki vezető mellett is.
"Hát, Kreatti, most nagyon igazat írtál.
Tudnék én is sok példát mondani rá."
Megint kevertél a másik kétpipással. Teljesen betöltöm az életed, látom:) Amúgy én is egyetértek vele
"SEMMIKÉPPEN nem érdemes a hitedet csak azért növelni, hogy több legyen belőle - mert akkor jön az, amit én írtam: előbb a hiszékenység, majd a fanatikus vakhit."
Ebből nem következik egyenesen, amit írtál. A hit és a bigottság pont ellentétes egymással, de ezt egy ateista nem értheti. Ugyanúgy a hitnek és a hiszékenységnek semmi köze egymáshoz. A hit logikai bizonyítékokon alapul, tehát eleve nem lehet hiszékenység. De ezt tudod.
A hitet MINDENKÉPPEN érdemes növelni, hogy több legyen belőle, ahogy Pál apostol is tanácsolta, az Ő módszereivel
"A hitet nem lehet edzeni."
Lehet is és kell is
"Ha te egyre jobban hiszel, abból először hiszékenység, majd később fanatizmus lesz."
Semmi összefüggés nincs a kettő között
15
az mitől fanatikus bigottság, hogy "a nő férje pont akkor csalta meg a szeretőjével őt, amikor ehhez az Anesztáziához imádkozott"?
vannak meg nem hallgatott imák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!