Más Istenek is léteznek a Bibliai Istenen kívül?
Más vallású emberek bizonyosságtételével is találkoztam. Másik Isten adta nekik azt a bizonyosságtételt vagy a Bibliai Isten?
Másik Isten nem létezik a Biblia szerint. De ha ő adta akkor mi oka lehet erre? Nem vezeti így félre őket?
De nem tudhatod hogy Isten nem mondta neki hogy robbantsa fel őket mert ő úgy döntött.
Ebben az esetben a te Istened csak egy téves kép.
De egyébként nem a robbantgatás a lényeg. Hanem pont, hogy az, hogy így nem tudni, hogy akkor milyen is valódi természete.
Hogyan cselekedjünk a szerint ahogyan ő akarja ha szinte mindenkinek mást mond hogy mit akar??
"Isten biztosan nem ilyen, mert akkor már semmi nem lenne, vagy úgy gondolod, hogy valamièrt egy alattomos G...láda?"
Én nem mondtam ilyet. De mégis add bizonyosságtételt olyan embereknek is akik olyan vallás követnek ami árt a másik embernek vagy a környezetüknek.
Ennek azonban nem sok értelme van. Ezért keresem rá a választ hogy nekik Miért add? Miért téveset add sokaknak?
Egyszerűen az egésznek így nem látom az értelmét. Ezen pedig eddig nem segített az amit írtál. Inkább csak kezd felmerülni bennem hogy ateista vagy.
Nem vagyok Ateista. Istennő, Természet hívő vagyok.
Figyelj, hogyha egy egész nemzedék nő fel bűnösen, akkor el tudom képzelni, hogy jön egy Tisztességes Istenhívő nép, aki megálljt parancsol a korrupciónak, mert ők átlátják, hogy hogyan maradhatnak tiszták a vizek és a levegő. Mivel egy légtérben élünk ilyen szempontból igen is joga van az embernek megvédenie a szépet és a Természeteset az elburjánzó korrupciótól és akkor tényleg a korrupció szemszögéből az ártásnak fog minősülni, de Isten akarata a lényeg. Ezért ne lopj és ne csalj, mert jön valaki, aki "elfenekel" ezért.
Szia
A Biblia sokféle istent nevez meg, amelyeket emberek találtak ki, sőt Pál apostol azt írta: "... csak egy Isten van. Mert még ha vannak is úgynevezett istenek, akár az égben, akár a földön mint ahogy van sok „isten” és sok „úr”, számunkra valójában egy Isten van, az Atya, akitől van minden, mi pedig őérte vagyunk, és egy Úr van, Jézus Krisztus, aki által van minden, mi pedig őáltala vagyunk." 1Korintusz 8:4-6
3Mózes 19:4
"Ne forduljatok semmit érő istenekhez, és ne készítsetek magatoknak öntött bálványszobrokat. Én vagyok Jehova, a ti Istenetek."
Ézsaiás 2:20
"Azon a napon az emberek a semmit érő ezüst- és aranyisteneiket, amelyeket azért készítettek maguknak, hogy meghajoljanak előttük,..."
2Korintusz 4:4
"akik között ennek a világrendszernek az istene+ megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne lássák annak a dicsőséges jó hírnek a fényét, amely Krisztusról szól, aki teljesen olyan, mint Isten."
Szoktál regit hallgatni?
Kb minden harmadik regi szám arról szól, hogy minden isten egy, és egy vallás létezik csak, a szeretet.
Regiben lehet. De a valóságban az istenek nem csak a szeretettről szólnak. Mint arra a kérdező is rámutatott.
Ha elfogulatlanul nézzük a dolgot akkor
1. Isten gonosz. (ez nem kimondottan elfogadható magyarázat)
2. az ilyennek nagy része csak bemeséli magának azt amit tapasztalt (de akkor senki tapasztalataiban még a saját magunkéban sem lehet bízni)
3. Előző kiterjesztése: lehet hogy mindenki tapasztalata csak bemesélés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!