Más Istenek is léteznek a Bibliai Istenen kívül?
Más vallású emberek bizonyosságtételével is találkoztam. Másik Isten adta nekik azt a bizonyosságtételt vagy a Bibliai Isten?
Másik Isten nem létezik a Biblia szerint. De ha ő adta akkor mi oka lehet erre? Nem vezeti így félre őket?
A zsidók és keresztények istene is az Egyetlen Isten (Allah), csak ők kissé félremagyarázták, és átköltötték a hozzájuk érkezett isteni kinyilatkoztatást.
Ábrahám, Izsák, Mózes, Dhu al-Kifl, Jézus, és Mohammed istene egy és ugyanaz Allah aki megteremtette az Eget és a Földet, majd hatalmas trónusára ült.
Nem tudok erre biztosan válaszolni. De ők valószínűbb hogy eredendően is hamis istenek, bálványok, akiknek bizonyára szobrokat is emeltek, illetve például Zeuszról úgy tartották, hogy az Olümposzon lakik ha jól tudom...
Valójában ezek a bálványok, nem is rendelkeztek isten tulajdonságaival még képzeletben sem, kicsinyesek voltak, önzők... mintha csak valami teremtmények lennének maguk is.
De többféle vallás van eltérő szabályokkal.
Ha valaki egy másik vallásból is kap bizonyosságtételt akkor ő azt fogja hinni hogy azokat a szabályokat kell követni. De én is kaptam. Ami alapján az én vallásomét kell követnem.
Akkor emberenként változnak a szabályok?
De ha nem és ha rossz vallást követ valaki és kap bizonyosságtételt akkor azzal félre vezeti Isten az embert.
Ha azonos mindegyik Isten akkor is eltérőek a szabályok és az ilyen bizonyosságtételek téves szabályok követéséhez vezethetnek.
Neked mint embernek szabad akaratodból következően az az evilági küldetésed hogy megtaláld Istent úgymond. Csak egyetlen Isten létezik.
Sokan vannak akik tévelyegnek, vagy rossz úton járnak. Az Iszlám szerint pusztán a világ, a természet megfigyeléséből is következtethetsz Isten létezésére. De Allah kegyelemből elküldte nekünk a Kegyes Koránt útmutatás gyanánt, így a dolog leegyszerűsödik.
Én ebben hiszek.
Az Ószövetség istene kizárólag a zsidók istene volt, és több más istenről is említést tesz a könyv, de elméletileg a zsidóké a legerősebb. Pl. Amikor Mózes megmérkőzik az egyiptomi varázslókkal, akik a saját isteneik erejével varázsolnak.
Az Újszövetség ezt felülírta. A keresztények szerint egyetlen egy isten létezik. És manapság a zsidók is így gondolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!