Mit lehet kezdeni egy erőszakos gyülekezetes hit térítövel ?

36 vagyok
37-es
"mivel a kényszeres Isten gyűlölőknek muszáj mindenhová beböfögni, ezért lassan már ide sem írnak, mert minek? Az ilyen rosszindulatú embereknek az ostoba megnyilvánulása miatt, mint amiket itt is olvasni, inkább meg sem szólalnak [...]
Nem hisz az sem Zeuszban, aki ezt írta, csak mivel az ilyenek Istent képzeletbeli barátnak hiszik, ezért azt gondolják, hogy kitalálnak valami fasságot, hogy alázzák a keresztény embert, mert önteltségükben azt hiszik, ha ők valakit nem ismernek, akkor senki más nem ismerheti."
Ez viszont igaz.
Ezeknek a kényszeres ateistáknak is van valami bajuk, és nem veszik észre magukat. Teleolvassak a fejüket ezekkel a hülyeségekkel, hogy "képzeletbeli barát" meg hogy "én akkor Zeuszban, na?" - amiket mi már kívülről tudunk, mert ők ugyanúgy térítenek meg házalnak ezzel, akár kíváncsi rájuk valaki, akár nem, mint Giselle. Ugyanúgy otthagyja őket mindenki, mint az erőszakos keresztény térítőket.
38-ban azt írja az ateista hittérítő:
"dugulj el, épp erőszakos hittérítő témában, de sehol nem kell oda menni kéretlenül téríteni. A 4 fal között azt csinál amit akar bárki.[...] Ti nem értitek meg, h nem vagyunk kíváncsiak a térítésre. Ne fájjon h másban hiszünk, vagy épp semmiben, mert semmi közötök hozzá, ennyi."
de csak nem veszi észre magát, hogy ő ugyanazt csinálja. Es nem bírja elengedni, 42:
"Azért a 32. valaszban feltett kérdésre igazán válaszolhatnál."
Annyira okosnak meg szellemesnek hiszi magát, hogy azt hiszi, most sarokbaszorított egy hívőt, aki meg sem tud szólalni ennyi okosság láttán.
Drága Zeuszos, már 600x hallottuk és olvastuk mi is ezt a ragyogó felvetést. Sőt, azt is olvastuk, ahol te olvastad. Mondtam, hogy akkor fog rá reagálni, amikor te az övére.

"Nem hisz az sem Zeuszban, aki ezt írta, csak mivel az ilyenek Istent képzeletbeli barátnak hiszik, ezért azt gondolják, hogy kitalálnak valami fasságot, hogy alázzák a keresztény embert, mert önteltségükben azt hiszik, ha ők valakit nem ismernek, akkor senki más nem ismerheti."
Nem lehetetlen hogy manapság még valaki Zeuszban higgyen. De biztos hogy az itteni Zeuszos csak kitalálta.
De egyébként nem kell kitaláltnak gondolni Istent hogy ne fogadják el azt az emberek amit az ilyen térítők írnak. Vallásosak is rengetegszer kiakadnak hogy egy-egy "szektásnak" titulált egyén mennyire eltévelyedett és miket képzel be. Pedig ők hiszik annak az Istennek a létét és mégis hülyeségnek gondolják az ilyen állításokat.
Ateisták oldala is szerintem érthető ha belegondolunk kicsit. Képzeld el hogy többféle vallással is jönnek hogy már pedig az az igazi isten amiben ők hisznek és több különböző istenről is kijelentik hogy már pedig ők találkoztak vele személyesen. Nem valószínű hogy hinni fognak mindegyikben (most nem a zeuszos és hasonló kijelentésekre célzok hanem a gisele hez hasonló kinyilatkoztatókra).
De ugyan ilyen módon hogy ha valaki kijelent valamit hogy már pedig ő azt tudja és nem csak hiszi akkor szerintem jogos hogy kérnek rá valami bizonyítékot. Bizonyíték nélkül csak önkényes hazudozás/provokálás.
Volt egy másik kérdés ami a veszekedésekről szólt. Ott is felmerült hogy kevesebb lenne a veszekedés ha az emberek a személyes véleményüket amiket nem támaszt alá semmi csak ők úgy gondolják azt nem úgy jelentenék ki hogy már pedig az úgy van és kész hanem úgy hogy én úgy gondolom vagy abban hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!