Orbán Viktor tagja a HIT gyülekezetének?
Mindig olyan áhítattal beszél róluk, és Németh Sándor, a HIT gyülekezetének vezető lelkésze is Orbán Viktor és a Fidesz támogatásra kéri fel a híveit.
Utóbbi lehet amiatt is persze, hogy a Fidesz-KDNP emelte a történelmi egyházak közé a HIT gyülekezetét, így több állami támogatáshoz juthatnak Németh Sándorék. A Puskás Stadiont Németh Sándor is megáldotta, ez fontos volt Orbán Viktornak.
Ma (még) nem!
De holnap már az is lehet!
Aztán holnapután átmegy máshova ájtatoskodni!
én úgy tudom, hogy református.
de életében volt már pár világnézeti váltása.
először megkeresztelt ateista volt és csak polgári esküvője volt.
aztán a metodista Iványi Gábor lelkésszel volt jóban, ő adta őket össze egyházilag és az első 1-2 (?) gyereket meg is keresztelte.
utána ettől elfordultak, és a katolikus feleségével a saját vallásukat kezdték követni: a lányokat katolikusnak keresztelték és a feleségével misére járnak / jártak, a fia pedig vele a református templomba.
a fia az egyetemen tért meg és neoprotestáns közegben akar vallásos lenni, de mivel nem közszereplő, nem tudjuk pontosan.
hogy politikailag meg anyagilag kit támogat, na, azt nem tudom.
a metodisták egyébként az anglikánokból váltak ki, angol eredetű történelmi egyház.
II Erzsébet felkereste őket, amikor Magyarországon járt.
"HIT gyülekezetének vezető lelkésze is Orbán Viktor és a Fidesz támogatásra kéri fel a híveit."
Nem mondott direkt pártot vagy nevet, de valóban a Fidesz az egyedüli párt amely egy keresztény számára vállalható célokat hirdet. Gondolom az neked mellékes, hogy felolvashasd a Bibliából a Róma levél első fejezetét, de nekem nem. Legyen továbbra is vallásszabadság.
"így több állami támogatáshoz juthatnak Németh Sándorék."
Töredéke a nagy történelmi egyházakhoz képest, és a hitéleti kiadásait tekintve a Hitgyülekezet tov@bbra is önfenntartó. Ha nem kap senkitől pénzt akkor is ugyanezt mondja.
Valszeg nem.
Ha tagja lenne, neki kéne oda fizetnie, nem pedig kapná a pénzt.
Nem tagja, de még lehet. A hitgyüli vezetője Vitya egyik legnagyobb seggnyalója, attól olyan szép fényes neki :)
A hitgyüliben ki van adva, hogy arra kell szavazni, ahonnan éppen a pénzt várják. Ez régen az SZDSZ volt, most a Fidesz. Ebből is látszik, hogy a keresztény maszlag csak egy gúnya rajtuk.
"Töredéke a nagy történelmi egyházakhoz képest, és a hitéleti kiadásait tekintve a Hitgyülekezet tov@bbra is önfenntartó. Ha nem kap senkitől pénzt akkor is ugyanezt mondja."
Sajnos nem igaz, tagszámra levetítve a hitgyüli messze több pénzt kap, mint a történelmi felekezetek. Egyébként a katolikusok kapják a legkevesebbet, utána az evangélikusok, a reformátusok jóval többet, a legtöbbet pedig a Fidesz új fiókszektája, a hitgyüli. Bárki utána tud nézni a KSH oldalán is.
@9!
Összeolvastál valami Hitgyülekezetét lejárató cikket és a bugyutaságot hordozod mint a véres kardot. :d
2019-es adatot találtam, ahol az egy hivőre jutó állami támogatás terén a Hitgyülekezet véletlenül se a legtöbbet kapja hanem a nyolcadik helyen áll. A nagy egyházak persze, hogy arányaiban kevesebbet kapnak hiszen Kina gazdsága is rámenne annyi pénzt is elraknának. :d Az pedig, hogy ki hivő, és ki tag, elég nehéz definiálni. Sem a népszamlalas sem az SZJA 1% nem adja meg, hogy konkrétan hány aktiv tagja van egy egyháznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!