Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pontosan Jehova Tanúiról(?)

Pontosan Jehova Tanúiról(?)

Figyelt kérdés
[link]
2022. febr. 17. 14:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%

"Bibliai próféciák által alátámasztott ellenérvek érdekelnek."

A Jehova Tanúi már nem egyszer azt mondták, hogy ekkor vagy akkor véget ér a világ, pedig a Biblia szerint senki nem tudja mikor jön a Végső Nap, csak Isten, és nem is ért véget a világ, tehát a Jehova Tanúi többször is a Bibliával ellentetés dolgot jósoltak meg, és a sorozatos tévedéseik után sem vették fontolóra, hogy talán nem ők az egyetlen igaz felekezet.

Kell még valamit mondanom?

2022. febr. 17. 16:25
 12/21 anonim ***** válasza:
64%

"a sorozatos tévedéseik után sem vették fontolóra, hogy talán nem ők az egyetlen igaz felekezet."

Ez nem csak a Jehovásokra igaz hogy tagadják ha tévednek és mindenféle magyarázatot kitalálnak csak hogy elkendőzzék a hibákat.

2022. febr. 17. 16:35
 13/21 anonim ***** válasza:
68%

"Ez nem csak a Jehovásokra igaz hogy tagadják ha tévednek és mindenféle magyarázatot kitalálnak csak hogy elkendőzzék a hibákat."

Nem mondtam, hogy csak rájuk igaz. De az nem érv valakik mellett, hogy nem csak ők hanem mások is ugyan azt teszik.

2022. febr. 17. 16:43
 14/21 anonim ***** válasza:
29%
Nem is szerettem volna érvelni a Jehovások mellett. Inkább csak felhívni a figyelmet arra hogy másikak sem jobbak ilyen téren mert amit írtál az alapján egyesek félre érthetik.
2022. febr. 17. 16:46
 15/21 anonim ***** válasza:
55%

"Nem is szerettem volna érvelni a Jehovások mellett. Inkább csak felhívni a figyelmet arra hogy másikak sem jobbak ilyen téren mert amit írtál az alapján egyesek félre érthetik."

Szerintem azért igen is vannak jobb alternatívák. Tehát nem félre értenék, igen is vannak jobb alternatívák.

2022. febr. 17. 16:54
 16/21 anonim ***** válasza:
88%

Nem azt szerettem volna mondani hogy nem lenne jobb vallás. Ennek megítélésébe nem szeretnék belefolyni.

Csak hogy a hibák és hasonlók elkendőzése terén sok más vallás (lehet mind, de mindet nem ismerem) is ugyan úgy szokott eljárni.

2022. febr. 17. 16:57
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

“Csak hogy a hibák és hasonlók elkendőzése terén sok más vallás (lehet mind, de mindet nem ismerem) is ugyan úgy szokott eljárni.”

Éppen ezt akartam mondani, hogy ha 100-ból 99-re igazak az elmondottak, azt az egyet akkor sem szabad egy kalap alá venni, ezért nem szabad általánosítani.

2022. febr. 17. 17:10
 18/21 anonim ***** válasza:
25%
A J. T. legalább nem káromolják az Istent, mint azok akik háromságnak titulálják a legcsekélyebb bibliai alap nélkül!
2022. febr. 18. 20:54
 19/21 anonim ***** válasza:

18.

Vagy pont a JT káromolja azzal hogy tagadja ezt.

Egyébként miért lenne bármelyik is káromlás??

2022. febr. 18. 21:00
 20/21 anonim ***** válasza:
50%

#5 [kérdező]

"Az alapvető hitnézetekkel kapcsolatban"

Alapvető hitnézetekkel kapcsolatban vitáról szó sem lehet.

Ha hitünk különbözik és mély, akkor meggyőzésről nem lehet szó, hiszen "hit" lévén egyikünknek sincs igazáról semmi bizonyítéka.

Hiába hiszed, hogy te vagy isten, pedig az én vagyok, tévhitedtől eltántorítani nem lehet.

Az azonos hiten lévők hitélete lehet más-és-más.

Vallhatják magukat Biblia-hívőnek azok is, akik más fordítását ismerik a Bibliának és nem tartoznak egyetlen vallási csoporthoz sem.

.

Megvan az egyedül igaznak tartott saját hitem. Ez viszont nem jogosít fel arra, hogy más hitét lenézzem, ekézzem, hiszen nem akarok hittérítőnek lenni.

Nem akadok ki azon, hogy más nem az én hitemet valljam.

Ha ellenzed a JT-k hitét, az itteni ekézéssel csak az ő malmukra hajtod a vizet, áttéríteni őket úgysem fogod tudni.

Miért csak a JT-vel foglalkoztok, hiszen nálunk még rajtuk kívül is vannak más hitet vallók.

2022. febr. 19. 07:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!