Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bálvány ha keresztes nyaklánco...

Bálvány ha keresztes nyakláncot hordok?

Figyelt kérdés
Nincs rajta Jézus szobor vagyis nincs rajta kifeszített Jézus, csak egy kereszt, sima kereszt nemesacélból és láncra van fűzve hordom. Ez nem bálvány ugye? Református vagyok, ti hordatok ilyet?
2022. febr. 16. 19:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%
Mert nem látsz mást, mint egy kivégzőeszközt és egy embert, és így kontextus hiányában nézve ugyanúgy megbotránkoztat, mint ahogy megbotránkoztatta a rómaiakat is. De mindaddig, amíg csak ezt látod, addig semmit nem értettél még meg a kereszténységből. Ez persze nem baj, nem kell ezt értenie mindenkinek, de azért feltételezheted, hogy talán a megértésed szenved hiányt, és nem arról van szó, hogy néhány milliárd ember a világon valami morbid, perverz vonzalmat érez a kínzóeszközök láttán. Nyilván nem azért akarjuk hordani, mert az egy kivégzőeszköz, hanem annak az egyetlen egy konkrét kivégzőeszköznek a jelentése miatt.
2022. febr. 17. 01:56
 12/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, nyugodtan hordhatod reformátusként.

Vannak reformátusok, akik a feszületet, tehát a rajta megfeszített Krisztus kis szobrát nem szeretik annyira látni, de ez nem olyan.

12

Te sem a kivégzőeszkozt láttad benne, amíg el ne magyaráztak neked, hogy az az. A templomok tetején, a Bibliákon, imakönyveken, tengernyi művészeti ábrázoláson, egyes emberek otthonában, ahogy a papok és az emberek keresztet vetnek, mindenhol látod, és tudod, hogy a keresztény vallás szimbóluma. A mi kultúránknak is ebben az értelemben része, több, mint ezer éve, és ezért viseljük ékszerként is.

Ha hirtelen beleragadtál abba, hogy kivégzőeszkoz, akkor Titus Pullo jól elmondta.

2022. febr. 17. 04:57
 13/21 anonim ***** válasza:
36%
Jézus is hordott keresztet kisgyermek korától. Ja, nem!
2022. febr. 17. 07:52
 14/21 anonim ***** válasza:

"Bálvány ha keresztes nyakláncot hordok?"

Neked kell tudni, hogy mi célból hordod

2022. febr. 17. 09:08
 15/21 anonim ***** válasza:
16%

Igen.

[link]

2022. febr. 17. 13:33
 16/21 anonim ***** válasza:

33 évesen határozottan hordott keresztet.

2022. febr. 17. 18:21
 17/21 anonim ***** válasza:

Szerintetek mi lesz majd az "emberfiának a jele az égen"?

Mert biztos nem halacska hanem szerintem kereszt.

2022. febr. 17. 20:59
 18/21 anonim ***** válasza:

"Szerintetek mi lesz majd az "emberfiának a jele az égen"?

Mert biztos nem halacska hanem szerintem kereszt."

Én nem gondolom, hogy ezt a részt így kell érteni.

Mindenesetre a hal szimbólumot ne becsüld le, ha keresztény vagy. Régebb óta használatos, mint a kereszt. A keresztet csak azután kezdték el használni a keresztények, hogy betiltották, mint kivégzőeszközt. A hal, viszont az egyik, ha nem a legrégebbi keresztény szimbólum.

(Mondom ezt úgy, hogy én is keresztény vagyok. Én idéztem az első oldalon, a Római levelet.)

2022. febr. 17. 21:54
 19/21 anonim ***** válasza:
55%
McCarrick bíboros is hordott keresztet. Több mint 10 évig abuzálta a kisfiúkat. Az egyik ministránsfiút a karácsonyi éjféli mise előtt erőszakolta meg. A kereszt akkor is a nyakában volt.
2022. febr. 23. 19:18
 20/21 anonim ***** válasza:

A képen McCarrick bíboros hatalmas kereszttel a nyakában.

[link]

2022. febr. 23. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!