Bálvány ha keresztes nyakláncot hordok?
Kérdező, nyugodtan hordhatod reformátusként.
Vannak reformátusok, akik a feszületet, tehát a rajta megfeszített Krisztus kis szobrát nem szeretik annyira látni, de ez nem olyan.
12
Te sem a kivégzőeszkozt láttad benne, amíg el ne magyaráztak neked, hogy az az. A templomok tetején, a Bibliákon, imakönyveken, tengernyi művészeti ábrázoláson, egyes emberek otthonában, ahogy a papok és az emberek keresztet vetnek, mindenhol látod, és tudod, hogy a keresztény vallás szimbóluma. A mi kultúránknak is ebben az értelemben része, több, mint ezer éve, és ezért viseljük ékszerként is.
Ha hirtelen beleragadtál abba, hogy kivégzőeszkoz, akkor Titus Pullo jól elmondta.
"Bálvány ha keresztes nyakláncot hordok?"
Neked kell tudni, hogy mi célból hordod
33 évesen határozottan hordott keresztet.
Szerintetek mi lesz majd az "emberfiának a jele az égen"?
Mert biztos nem halacska hanem szerintem kereszt.
"Szerintetek mi lesz majd az "emberfiának a jele az égen"?
Mert biztos nem halacska hanem szerintem kereszt."
Én nem gondolom, hogy ezt a részt így kell érteni.
Mindenesetre a hal szimbólumot ne becsüld le, ha keresztény vagy. Régebb óta használatos, mint a kereszt. A keresztet csak azután kezdték el használni a keresztények, hogy betiltották, mint kivégzőeszközt. A hal, viszont az egyik, ha nem a legrégebbi keresztény szimbólum.
(Mondom ezt úgy, hogy én is keresztény vagyok. Én idéztem az első oldalon, a Római levelet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!