Kisbbandi kérdése:
Ha szeretnék egy olyan nyakláncok hordani, amely református hithet tükrözi, mit ajánlotok? Milyen szimbólumot érdemes hordani?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy reformátusoknak nincs sok jelképe, ezért érdeklődöm.2021. aug. 4. 11:10
1/7 anonim válasza:
Egy szmájlit.
Egyrészt az összes vallás nevetséges, másrészt kimondottan röhejes az, hogy tőlünk kérdezed, mi szimbolizálja számodra a hitedet.
3/7 anonim válasza:
Horgony. Az a református egyház jelképe.
Általános keresztény szimbólumként "remény" a jelentése.
De, amúgy teljesen mindegy. Egy sima római keresztet. Úgyse ismeri a nagy többség a szimbólumokat. Te is itt kérdezed. Kb. felismernek egy keresztet és ennyi.
4/7 anonim válasza:
sima keresztet nyugodtan hordhatsz
talan annyi, hogy ne legyen "feszulet", tehat ne legyen a kereszten kis Krisztus szobor
a Magyar Reformatus Egyhaz szimboluma a 12 agu csillag, de ezt kevesen tudjak (en se tudtam 5 perccel ezelottig), masreszt nem tudom, arulnak-e olyat egyaltalan
5/7 anonim válasza:
Nekem elsőként a húsvéti bárány a zászlóval ugrik be, mint szimbólum, amit a reformátusok gyakran használnak.
6/7 anonim válasza:
Szerintem egy kelet felé forduló kakast. Minden református templom tornyán ilyen van. Esetleg a tollát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!