Ki az igaz Isten seregének a fejedelme? (Jozsué 5:14,15.)
Ott mondja a próféta, hogy több is van olyan, mint Mihály. Miért olyan nehéz elhinni, amit Isten szava tartalmaz?
Szia
Arkangyal = A jelentése ’főangyal’. Az „ark” előtag azt jelenti, hogy ’fő’ vagy ’legfőbb’. A jelentés alapján, illetve abból kiindulva, hogy a Biblia csak egyes számban használja az „arkangyal” szót, arra következtethetünk, hogy csak egy arkangyal van. A Bibliában a neve is szerepel: Mihály
Itt olvashatsz utána: Dániel 12:1; Júdás 9; Jelenések 12:7.
"következtethetünk", "valószínűleg"
Na ez a baj, hogy a Biblia nem írja, csak belemagyarázzátok. Ez mind csak emberi hagyomány...
Kérdező,
Igen, Jahosua az eredeti neve az Isten Fiának. Ennek a névnek jelentése, értelme és hatalma van. A "Jézus" csak egy átirat átirata, a görög Iesus magyarítása.
15 a jeshua/jahosua az az akkori Izraelben használt neve
ugyan az a képlet mint a thomas és tamás vagy Károly és charles
Több arkangyal van! Erről írnak is… pl általában ott van a 4 főangyal michael gabriel raphael és uriel! Akiket meg említenek mint arkangyalok!
De ezek közül michael az akinek katonai és harcos attributumjai is vannak ergo ő a legfőbb vezér!
Jézust ide keverni nagy f@sszság mert Jézus nem harcos! (Az hogy a mennyekbe. Király vagy sem az is lényegtelen de angyaloknak ő nem parancsol mert nekik csak is isten parancsol!
A Bibliában meg van említve ez a 4 arkangyal szóval nem ertem mit kell ellent mondani?
16-os
Valóban ugyanúgy egy lefordított név, ezt írtam én is. Azonban ha Tamást nem a saját nevén emlegetjük, annak semmi jelentősége, viszont a Felkent az Örökkévalótól kapta a nevét, mely egyben az Atya neve és titulusa is. Ezzel tiszteletlenül bánni, és a világ minden nyelvére önkényesen átfordítgatni nem szerencsés. Szerintem.
Ami az angyalokat illeti: Uriel egyáltalán nem szerepel a Bibliában angyalként, Rafael is csak a deuterokanonikus Tóbit könyvében, és szó nincs arról, hogy ark-angyal lenne. Nulla információnk van arról, hogy melyiküknek milyen "attributumai" vannak.
Gábrielre az üdvtörténet "csupán" legfontosabb feladata hárult, a Megváltó születésének hírüladása. Ebből is látszik, hogy semmivel se kisebb szintű, mint Mihály.
19-es,
Gábriel máskor is közvetített mennyei üzeneteket, nem kizárólag Máriának, és nem kizárólag az Úrról. Ezért írtam, hogy szemlátomást neki ez a feladata a mennyei rendben. De sehol nem olvassuk, hogy arkangyalnak mondaná az Írás.
Írod:"Ebből is látszik"... hát még miből, mi az az "is", ami arra utal, hogy ő Mihályhoz hasonló rendbe tartozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!