Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért néma?

Isten miért néma?

Figyelt kérdés

Miért nem szól hozzánk halható hangon a Mennyből úgyhogy az egész világ halja?

Nem csak Biblia által.

2022. febr. 7. 18:24
 1/9 KZitus ***** válasza:
33%

Szia

Ahányszor szólt az emberhez, azt mindig leíratta a Bibliában, és ha elolvasod a történeteket megérted MA miért nem szól. Ma már nincsen szükség erre. Akinek nem elég a SZAVA, annak a hangja sem lenne elég.

„Isten, aki beszélt régen sokszor és sokféleképpen az ősatyáinknak a próféták által szólt, most e napon végén . . . a Fia által”, Jézus Krisztus által szól. Zsid 1:1, 2

2022. febr. 7. 19:13
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Nem avatkozik direkt módon a dolgainkba, mert az elveivel ellenkezik, hiszen szabad akaratot adott. Ha leszólna az égből, akkor az már kényszerítés lenne.
2022. febr. 7. 19:32
 3/9 A kérdező kommentje:
Értem
2022. febr. 7. 19:42
 4/9 anonim ***** válasza:
58%

Isten ma is szól! És még képes is vagy hallani a hangját csak éppen nem tudod hogy Ő volt mert nem ismered fel! Az ember úgy lett megteremtve hogy halljunk szellemben. Három féle helyről jöhetnek a gondolatok:

Tőled, az elmédből ahogyan gondolkozol

Istentől, amit spontán hirtelen jött gondolatoknak hallasz, vagy néha a lelkiismereteddel azonosítod.

Az ellenségtől, amit szintén hirtelen jött spontán gondolatnak tűnik amin nem is gondolkodtál.

Minden hangot belső hangnak hallasz, de nem minden gondolat a tiéd.

Maga Jézus mondja: János 10:27 Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:

Én is úgy tértem meg hogy hallottam a hangját amikor szólt hozzám!

2022. febr. 7. 21:21
 5/9 anonim ***** válasza:
61%
Isten nem néma. Csak más, mint amilyennek elképzeled. Az én véleményem szerint Isten éppen olyan, amilyennek Karel Čapek leírja : [link]
2022. febr. 7. 21:22
 6/9 anonim ***** válasza:
56%

"Isten miért néma?"

Nem néma. Te miért vagy süket Isten hangjára?

2022. febr. 8. 10:50
 7/9 anonim ***** válasza:
48%

Ha Jézussal járod a földi utadat, akkor be fog szólni hallhatóan is a szellemedbe. Utána megváltozik minden. Nekem akkor mindig szólt, amikor a szívemben fájdalom volt. Ő a szíveket vizsgálja. Egyből szárnyalok ilyenkor. Pl. kollégám hazudott rólam, mutogattam ezt a fájdalmamat a szívemben az Úrnak. Pár napon belül ezt mondta Jézus: érezd megtiszteltetésnek, Velem is ugyanezt tették. Túl csordult bennem az Élet. Huu Uram jöhet a következő kavics :)

Legyen áldás Számodra is!

2022. febr. 8. 12:13
 8/9 anonim ***** válasza:
61%

Isten nem néma, Biblia által szól mindenkihez, csak sajnos legtöbben ezt nem értékelik. Valamilyen csodára várnak, természetfeletti eseményre.

De minden amire szükségünk van ott van leirva a Bibliában.

2022. febr. 8. 14:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Mert nem létezik egyik isten sem. (elég sokfélét kitaláltak)
2022. febr. 9. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!