A Biblia is vers stílusú?
Örülök, hogy segített és hasznosnak találtad a linket.
A Bible Project szerintem egy nagyon jó ötlet volt a készítőktől és látszik, hogy rengeteg munka van benne. A videóik rövidek, szépen meganimáltak, mégis nagyon informatívak és lényegretörők. Én pár éve találtam meg őket és nagyon örültem, mert akkor pont egy ilyen csatornát kerestem.
Én bátran ajánlom azoknak aki most ismerkednek a Bibliával és azt se tudják hol kezdjék, mert aki az összes videót végignézi az tényleg egy komoly alapot kap, amire utána már könnyen tud építkezni, már eltud indulni valahonnan. Viszont ne higgyük, hogy csupán alap dolgok vannak benne, azoknak is hasznos, akik már régóta hívők. (Igazából több órás előadások, meg több száz oldalas könyvek anyaga van pár perces videókba belesűrítve.)
Talán egyesek nem tudják, de a csatorna anyagát elkezdték magyarra leszinkronizálni: Az Újszövetség áttekintő videói szinte már teljesen le vannak fordítva. https://www.youtube.com/channel/UC9KdiGtGXKC-4wa8sfjxSJw
Egyébként nem hivatalos fordításban, de az összes ószövetségi áttekintő videóhoz van magyar felirat. Az angol youtube csatornán vannak videók, amin van magyar felirat. (Választható a videóhoz) pl. A Bölcsesség minisorozathoz: https://www.youtube.com/watch?v=Gab04dPs_uA&list=PLH0Szn1yYN.. (A lejátszási listákbál témák szerint vannak a videók) Vagy a 12 kispróféta videójához is mindhez választható magyar felirat. (Az ószövetségi videók közül, amihez nincs magyar felirat és nincs még leszinkronizálva sem, ahhoz szintén a youtubon megtalálható égetett feliratosan a videó. Csak arra kell a youtub-on rákeresni, hogy "Bible Project magyar felirat")
Angol felirat az összes angol Bible Project-es videón van szóval, ha lassan is, de meglehet érteni, ráadásul az angol feliratot a youtube le is tudja "google fordítani". (Videón rányomsz a beállításokra (ahol a képminőség is állítható) -->Felirat--> Angolon marad a pipa (vagy ha van, akkor itt találod a magyart) és rányomunk alatta arra, hogy "Autómatikus fordítás" és kiválasztjuk a magyar-t. Nem lesz tökéletes, de azért segíthet. Most már azért elég érthetően fordít. Ha szeretnénk, akkor meg visszaállítjuk angolra.)
Köszönöm az általad küldött linket, megfogom nézni.
Minden jót kívánok mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!