Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mitől lesz egy tanító hiteles...

Mitől lesz egy tanító hiteles számodra?

Figyelt kérdés
Mi alapján lehet ezt eldönteni?
2022. febr. 3. 20:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ki a hiteles tanító?

Az, aki az igazságot hirdeti, és ő is eszerint él. Az, aki elvezet az igazsághoz: Jézushoz. Az igazi Jézushoz, aki valóban szabaddá tesz. Egy kicsit átalakítva Jézus és a zsidók közti párbeszédet a mai helyzetre:

"Monda azért Jézus a benne hívő zsidóknak [keresztényeknek]: Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonynyal az én tanítványaim vagytok; És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket. Felelének néki: Ábrahám magva vagyunk [keresztények vagyunk, ebbe és ebbe a gyülekezetbe járunk], és nem szolgáltunk soha senkinek: mimódon mondod te, hogy szabadokká lesztek? Felele nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy mindaz [nevezheti magát akár a legnagyobb kereszténynek is], aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek." Ján 8:31-34

Az egyik hamis Jézus azt mondja, hogy a te bűnös romlott természeteddel nem lehet mit kezdeni. A másik hamis Jézus azt mondja, hogy szentnek és tisztának tart téged bűnösként is. De mindkettőnek ez a vége:

"Én elmegyek, és kerestek majd engem, és a ti bűneitekben fogtok meghalni: ahová én megyek, ti nem jöhettek oda." Ján 8:21

A harmadik, az igazi Jézus pedig azt mondja, hogy: Gyere, és kövess Engem! Aki Engem követ, nem járhat a sötétségben... Ha megmaradsz a beszédemben, bizonnyal az Én tanítványom vagy. És megismered az igazságot, és az valóban szabaddá tesz téged.

Honnan tudhatjuk, hogy megismertük az igazi Jézust, és hogy jó úton járunk?

"Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust." Ján 17:3

Jézus ezt mondta az Atyáról:

"Én ismerem Őt, és az Ő beszédét megtartom." Ján 8:55

Ismeri Őt, és ennek az az automatikus következménye, hogy megtartja az Ő beszédét. Ugyanez érvényes ránk is, ugyanez a minta:

"És arról tudjuk meg, hogy megismertük őt, ha az ő parancsolatait megtartjuk. Aki ezt mondja: Ismerem őt, és az ő parancsolatait nem tartja meg, hazug az, és nincs meg abban az igazság. Aki pedig megtartja az ő beszédét, abban valósággal teljessé lett az Isten szeretete. Erről tudjuk meg, hogy ő benne vagyunk; Aki azt mondja, hogy ő benne marad, annak úgy kell járnia, amint ő járt." 1 Ján 2:3-6

A hiteles tanító elvezet Jézushoz. Az igazi Jézushoz, aki valóban szabaddá tesz. A hiteles tanító tudja, hogy van nála egy sokkal jobb tanító, akit Jézusnak hívnak, és elvezeti Jézushoz a hozzá fordulókat, elvezeti őket Jézushoz, hogy Jézus tanítványaivá legyenek.

2022. febr. 5. 20:43
 12/12 KZitus ***** válasza:

Lehet Neked kicsi, de a Jelenések könyve "egy nagy sokaságnak" nevez. Próbáld Isten szemszögéből látni a körülötted zajló eseményeket, talán másként látsz majd életbe vágóan fontos dolgokat. Mindig Isten nézőpontja az, ami számít, a többi minden mulandó, de amit ő mond el nekünk, az örökkévaló...

2022. febr. 6. 22:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!