Milyen a hit gyülekezete? Megéri csatlakozni?
Ha jól értem, akkor az az érvetek, hogy Német Sándor gazdag ember. Számomra ez nem meglepő mert az Isten emberei mind áldott emberek voltak.
A pénz meg "nem neki megy". Természetesen neki is ebből van fizetése, de ugyanakkor ebből a pénzből vannak fentartva a hit gyülekezetéhez tartozó iskolák, akadémiák, óvodák, szeretetszolgálat (ami most is segítu az ukrán testvéreinket), a többi pásztor fizetése és még sorolhatnám.
Emellett sosem volt kötelező adakozni vagy tizedet fizetni. Ez abszolút opcionális és csak az adott emberen múlik ,hogy adakozik-e vagy sem.
"Ha jól értem, akkor az az érvetek, hogy Német Sándor gazdag ember. Számomra ez nem meglepő mert az Isten emberei mind áldott emberek voltak."
Így van, az összes apostol, Jézussal az élen kőgazdag ókori emberek voltak, mert Isten áldása ugye pénzben mérhető.
"Aztán föltekintett, és látta, hogy a gazdagok hogyan dobják adományaikat a templom kincstárába. Látott egy szegény özvegyasszonyt is, aki két fillért dobott be."
A szegény özvegyasszony biztos nem volt áldott és Isten embere, mert csak két fillérje volt neki :(
Neki a havi 200k nettó fizetésből is sikerül félretenni 1 milliót. :) Isten áldása van azon az emberen. Vagy a sátáné.
35: Természetesen nem csak anyagi áldás létezik. Az áldásnak nagyon sok formája van, amit -hála Istennek- meg tudunk kapni hit által. Emellett biztos vagyok benne, hogy az özvegy asszonynak is meg volt a jutalma az ilyen nagy hitére.
"A szegény özvegyasszony biztos nem volt áldott és Isten embere, mert csak két fillérje volt neki " Ilyet nem mondtam. Egyébként belőled nagyszerű fideszes propagandista lenne :D, Márki Zay mondatait is hasonló módon forgatják ki sajnos.
36: Nem tudom, mert nem követem Németh Sándor magánéletét. Viszont számomra mindig szomorú volt, hogy nagyon sokan egy pásztor hitelességét az anyagi életük viszonylatában mérik le. Ahogy én látom ez sajnos leginkább a magyar kultúra hozadéka. Legalábbis máshol szerencsére nem nagyon uralkodik ilyen mentalitás.
37: Ez az arány hogyan jött ki? Illetve a konkrét összegek?
"Egyébként belőled nagyszerű fideszes propagandista lenne"
Ugyan, nekem már nem kell annak lenni, sokkal nagyszerűbb fidesz propagandista Németh Sanyi, mióta pénzért Orbán kivásárolta :)
"37: Ez az arány hogyan jött ki? Illetve a konkrét összegek?"
Abból indultam ki, hogy mennyi a lelkészek átlagos fizetése Magyarországon. Ugye azzal nem számoltam, hogy mennyi volt 15-20 éve, tehát felül is becsültem kicsit. Valamint abból, hogy mennyit kell havi szinten félretenni egy több száz milliós villa felépítéséhez, mennyi pénz kell egy milliárdos nagyságrendű tévé csatorna felvásárlásához (itt ugye pont saját felekezetétől vásárolta fel). Olyan szempontból jogos a felvetésed, hogy nem havi 1 milliót kell félretenni kis fizetéséből, hanem legalább 10 milliót. E mellett persze fenntartja még luxus életkörülményeit is. A Borgiak irigykedve néznék, amit ez a pénzbűvész művel.
"Viszont számomra mindig szomorú volt, hogy nagyon sokan egy pásztor hitelességét az anyagi életük viszonylatában mérik le. Ahogy én látom ez sajnos leginkább a magyar kultúra hozadéka."
Ez így erős torzítás. Viszont amikor valaki csalárd módszerekkel jut vallásalapítása által hatalmas vagyonhoz, akkor az teljesen hiteltelenné teszi.
Erről pedig már sok tényfeltáró cikk született szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!