Létezik olyan vallás amelyik tiltja a fegyverviselést minden körülmény között a tagjainak?
Én nem tudok egy ilyenről sem. (persze ez nem jelenti azt, hogy nincs iylen)
De tekintve, hogy az ölést és mások fizikai bántalmazását a legtöbb vallás elutasítja, így tulajdonképpen ha a fegyver hordását magát nem is tiltják, a használatát igen.
Azaz van fgyvered, csak nem használhatod. Az meg kérdéses mennyire effektív, hisz egy esetleges támadó fegyvertára is nagyban függ a te védelmedtől. Ha azt látja fegyvered van, nagyobb eséllyel használ fegyvert ellened. Szóval úgy, hogy te hited szerint nem használod a fegyvert, kb csak bajt hoztál sajtá magadra.
Máté 26:52 Ekkor így szólt hozzá Jézus: "Tedd vissza kardodat a helyére, mert akik kardot fognak, kard által vesznek el.
Ma nem kardok vannak hanem lőfegyverek, de attól még ugyan az.
Kedves Anjucta!
Ha az országok vezetői így gondolkodnának, akkor senkinek sem tennék kötelezővé a katonaságot, nem tanítanák ölni a fiataljaikat és így nem lennének háborúk. - Persze ez nagyon le van sarkítva, és a fegyverkezés baromi nagy üzlet, így ez nem kivitelezhető, de az elvet biztos érted.
"Miért utasítják vissza Jehova Tanúi a katonai szolgálatot?":
9.Hsz!
A szikh vallás követőinek szablyát KELL viselniük,a békesség megőrzése érdekében.
Engem-sorkatonaságom alatt társaim bemószeroltak és ezért a laktanya politikai parancsnokánál kellett kihallgatáson részt vennem. Az igen művelt,okos tiszt legalább 5x megpróbálta kimondatni velem,hogy nem fogok fegyvert.Mintegy 150 percig vallatott.(Igazság szerint-lázmérő feldörzsölésével- kimódoltam,hogy PA-val ne kelljen lőnöm,mert gyűlöltem a hangját és a hasznát,de AKM-mel lőttem.)
Minden esetben azzal érveltem,hogy én életre senkit sem tudok kelteni s ezért nincs jogom megölni senkit. Különben is egy ollóval is lehet gyilkolni. Én,-az előbbi okból- egyiket sem vagyok hajlandó gyilkolásra használni.Ezt az én lelkiismeretem tiltja. Szerencsémre a laktanya vezérőrnagya kedvelt,mint ezredtrombitást és ezért békénhagytak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!