Mi értelme van az ördög lázadásának?
...rövid ideig élvezi gonosz uralkodását, és azt, hogy gyötörheti az embereket. Még azokat is, akik engedelmeskednek neki.
Amikor Jézus Krisztus itt volt a földön, félelem nélkül kiállt az igazság védelmében. Ezt mondta az akkori képmutató vallásoskodóknak: „Ti az Ördögtől vagytok, aki az atyátok. . . . Ő nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság.” Jézus, az előre bejelentett megígért „mag” továbbá azt is kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos az igazság, amikor ezt mondta Poncius Pilátusnak: „Te magad mondod, hogy én király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy tanúskodjak az igazság mellett.” Jézus az emberi életét adta oda azért, hogy védelmezze az igazságot — a Királyság-igazságot! János 8:44; 18:37; 1Mózes 3:2–5.
Azért az elég aljas és szadista isten, aki ezt hagyja.
Mintha azt mondanád egy pedofilnak, hogy úgyis lecsukatlak, akkor most még egy pár óraig hadd erőszakolgassa sorba a gyerekeidet...
...vagy pár millió évig?
Már rég a földben porlad a 99%-a azoknak, akiket valaha megerőszakolt, és még mindig vígan vadászik újabb áldozatokra.
Itt értelmes válasz még nem hangzott el.
Mint már mondtam: volt már a kérdés, és ott értelmes válaszok is elhangzottak.
Érdemes lenne visszanézni.
Persze kézenfekvő válasz lenne az önzés és a hatalomvágy. Hogy ne kelljen senkinek alávetni magát, hanem a maga ura legyen.
Csakhogy ezt a törekvést az önpusztításig hajtani értelmetlen céltévesztés, az élet ellen való lázadás. Aki Isten ellen lázad, az végső soron az élet ellen lázad.
"önzés és a hatalomvágy"
Nyilván - de a dolog ott kezdődik, hogy egy végtelenül jó isten:
- miért teremtett önzést és a hatalomvágyat,
- miért tette ezt bele a teremtményeibe: gyakorlatilag mindegyikbe, amelyik értelmes?
De ezt már sokszor felvetettük itt, és nincs értelmes magyarázat.
Arra meg végképp nincs, hogy ezek után miért és milyen jogon bünteti őket az önzésért és a hatalomvágyért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!