Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen részletesen kell gyónni?

Veres Béla1 kérdése:

Milyen részletesen kell gyónni?

Figyelt kérdés
40 éves koromban ágyba bújtam egy 62 éves nagymamával,több alkalommal is.Elég az,ha azt mondom a papnak,hogy paráználkodtam?Azt is meg kell gyónni,hogy hányszor történt ez a cselekedet?

2022. jan. 21. 16:25
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"De te meg vagy keresztelve, te nem vagy igazi katekumen.

Vagy akkor teged csak katekumen liturgiara engednek be, a rendesre nem?"

Inkább válaszolok én, mert Anjutca lyukat beszél az ember hasába és sokszor hülyeséget.

A katekumen azokat jelöli, akik keresztelés előtt állnak. Mivel Anjutca bár megkeresztelt, de református, ezért az ő esetét pontosan nem tudom, hogy miként van.

Az ortodoxok kereszteléssel együtt bérmálnak és az elsőáldozás is megtörténik, a katolikusoknál ez mind külön van, ahogy egyre idősebb lesz az ember (bérmálás csak felnőtt korban).

Az őskeresztényeknél mindenki részt vehetett az igeliturgiában, amikor a szentbeszédet hallgatták, viszont csak megkeresztelt hívők maradhattak az átváltoztatásra. Ilyenkor a miséző pap jelzett, majd ki kellett menniük a katekumeneknek. A katolikusok már elhagyták ezt az őskeresztény gyakorlatot, az ortodoxoknál ezek szerint még élő dolog.

2022. jan. 24. 18:03
 22/25 anonim ***** válasza:
Igen, nálunk élő dolog. De nem mindig használjuk. Én június óta járok és nem hallottam még eddig. Én pogánynak számítok nekik aki nincs megkeresztelve és nem készül rá. Biztos hogy már csak akkor van használva amikor a papok valakin látják hogy nem ortodox. Most az egyszer hallottam és június óta nemcsak itt és nem egyszer voltam.
2022. jan. 24. 20:25
 23/25 anonim ***** válasza:

21. koszi szepen!

Anjutca, szerintem tanulj meg romanul, legalabb alapszinten. Nem is ertem, ha Romaniaban elsz, miert nem tudsz. Biztos, hogy azert neznek ugy rad a papok, mert nem tudnak veled beszelni, es tisztazatlan a helyzeted. Nalunk ha egy uj ember jon a templomunkba, akkor, de masodik alkalommal biztos odamegy utana a pap es bemutatkozik, es megkerdezi, mi szel hozta erre.

Ok szeretnék tudni, mi vagy, mit akarsz, de nem tudnak veled beszelni. Hogyan segitsenek neked a hitben stb., ha meg azt sem erted, ami a templomban elhangzik?

Hihetetlen szamomra, hogy nincs Nagyvaradon egy olyan ismerosod, aki mindket nyelvet beszeli, es el tudna mondani, mi hogy van. Az iskolaban nem tanultatok romanul?

2022. jan. 24. 23:53
 24/25 anonim ***** válasza:
Nincs nyelvérzékem sajnos. Az ortodoxok nem tudnak magyarul és a reformátusok meg nem mennek oda mert hülyék. Ha lenne magyar görögkatolikus ismerősöm aki esetleg....de nincs olyan és nálunk az is románul van csak. Október óta tudják hogy református vagyok ezt érsd meg. És én karácsonyeste leírtam a papoknak ahogy tudtam románul hogy örökbe vagyok fogadva és úgy református,visszavakaszolt és a feleletebol az látszott hogy megértette amit írtam románul. Azt írta hogy menjek másnap.
2022. jan. 25. 00:27
 25/25 anonim ***** válasza:
De nem tudtam menni mert kinntt voltam anyunak meg voltunk a temetőbe és eltelt az idő,nem tudtam visszatérni
2022. jan. 25. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!