Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen részletesen kell gyónni?

Veres Béla1 kérdése:

Milyen részletesen kell gyónni?

Figyelt kérdés
40 éves koromban ágyba bújtam egy 62 éves nagymamával,több alkalommal is.Elég az,ha azt mondom a papnak,hogy paráználkodtam?Azt is meg kell gyónni,hogy hányszor történt ez a cselekedet?

2022. jan. 21. 16:25
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
95%
Igen, azt is el kell mondani, hogy hányszor, de a részletekbe nem kell belemenni, hogy kivel tetted. Szerintem erre senki se kíváncsi, most vacsiztam, kárnak olvastam el a kérdésed....
2022. jan. 21. 17:34
 2/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat.Akkor ezek alapján fogok gyónni.
2022. jan. 21. 17:52
 3/25 anonim ***** válasza:
mi az, 40 évesen most gyónsz először?
2022. jan. 21. 19:37
 4/25 anonim ***** válasza:
87%
A gyónás nem bűnlajstrom. Persze, nem feltétlenül ártalmas elmondani minden rossz tettedet tételesen a pap előtt Istennek, de nem ez a lényeg. Ha azt szégyenled, hogy idősebb hölggyel szexeltél, akkor azt kell kimondanod, és nem azt, hogy szexeltél, mert azzal nem nézel a dologgal ténylegesen szembe, nem viszed ténylegesen Isten elé a bűnöd, és nem igazán mély a bűnbánatod. Én azt mondom, hogy úgy mondd el, ahogyan meg tudsz könnyebbülni tőle, és ahogy javulni fog Istennel a kapcsolatod, és amitől te is túl tudsz lépni ezen a bűnön. A gyónásban nem a muszájság a lényeg, hanem a lehetőség, hogy javíthatsz Istennel, az embertársaiddal és magaddal való kapcsolaton. Én szerintem ne futószalag gyónásra menj egy mise előtt, hanem beszélj meg a pappal egy hosszabb gyónásra lehetőséget a plébánián, akkor jobban meg tudjátok beszélni, és jobban meg tudsz könnyebbülni a dologtól. Nem a lajstrom a lényeg, hanem, hogy a lelked meggyógyuljon, megtisztuljon.
2022. jan. 21. 19:43
 5/25 A kérdező kommentje:
3-asnak!Természetesen nem most gyónok először,de eddig még nem volt ilyen jellegű bűnöm.
2022. jan. 21. 20:56
 6/25 A kérdező kommentje:
4-esnek.Nagyon jól látod a helyzetemet.Valóban azt szégyenlem,hogy idősebb hölggyel szexeltem.Megfogadom a tanácsodat és ezt kell kimondanom.Így jobban meg tudok könnyebbülni.
2022. jan. 21. 21:03
 7/25 anonim ***** válasza:
76%
Én evangélikus vagyok, van gyónás a lelkészeknél nálunk is, de nem kötelező. Sajnos nincs kultúrája a magyar evangélikusok között, így nagyon kevesen élnek vele. De én éppen akkor mentem lelkészhez gyónni, amikor nagyon szégyelltem valamit. Ezt futószalag gyónásban 10 perc alatt el se tudtam volna képzelni. Kb. az öngyilkosságtól mentett meg akkor tavaly nyáron. Én voltam a 4-es
2022. jan. 21. 21:13
 8/25 anonim ***** válasza:
74%

Anjutca, ne kezdd megint.

Az evangélikusok nem keverik a református vallást a katolikussal. Nekik ilyen a vallásuk.

"Magatok se tudjátok hogy katik vagy reformátusok vagytok".

De tudják, egyik sem.

Nem csak ez a két felekezet létezik, tanuld már meg.

Az evangélikus vallás jött létre először, és Kálvin először evangélikus volt. Aztán létrehozott egy puritánabb változatot, amely egyébként sosem terjedt el annyira, mint az evangélikus. Ennyi. Te meg véletlenül református lettél.

Annak, hogy az evangélikusok "keverik a reformátust a katolikussal", semmi értelme, mivel nem volt református, amikor az evangélikust Luther megalapította.

"Hátha visszajön a régi tridentul hagyomány és mentek vissza katolikusnak."

Ez pedig gyűlöletkeltés, hogy "hátha ...és mentek vissza katolikusnak". Ne vadássz evangélikusokra a gyakorin, csak hogy sértegethesd oket.

2022. jan. 22. 04:02
 9/25 anonim ***** válasza:

5

elnézést kérek!

3-as

2022. jan. 22. 05:57
 10/25 anonim ***** válasza:
0%
Kálvin először evangélikus lett volna.....jaj hát legyen én evangélikus ha igaz. Érdi a csudába mert ez nem igaz. Az evangélikus vallás bérmálkozására benne van a szöveg hogy hű maradok az evangélikus egyházközség mindhalálig. És ha Kálvin olyan lett volna akkor nem hagyja ott a vallását.
2022. jan. 22. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!